ЈЕДНОСТАВНО И УКУСНО: Пирошке од кромпира

Јована Васић

01. 03. 2025. у 14:00

Једноставне, брзе и неодољиво укусне пирошке, постаће део вашег недељног менија.

ЈЕДНОСТАВНО И УКУСНО: Пирошке од кромпира

Foto: Profimedia

Састојци:

  • Кромпир 500 г
  • Јаје 1
  • Брашно 200 г
  • Со по укусу
  • Уље за пржење

Припрема:

Кромпир ољуштите, исеците на коцке и скувајте у сланој води док не постане мекан (око 20 минута). Процедите кромпир и изгњечите га у пире док је још топао. Оставите да се мало охлади. У охлађени пире додајте јаје и со, па постепено додајте брашно и месите док не добијете глатко тесто које се не лепи за руке. На побрашњеној површини развуците тесто на дебљину од око 1 цм. Исеците тесто на правоугаонике или квадрате.

У тигању загрејте уље на средњој ватри. Пржите пирошке са обе стране док не постану златно смеђе и хрскаве (око 2-3 минута са сваке стране). Вадите пирошке на папирне убрусе да се оцеди вишак уља. Пирошке можете послужити топле, саме или уз неки умак по жељи, као што је павлака, јогурт или кечап.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.

09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.

11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

Коментари (0)

ЦИЦИПАС СВЕ ОТКРИО: Грчки тенисер се огласио о новом тренеру