НАЈСЛАЂИ НАЧИН ДА ПОКАЖЕТЕ ЉУБАВ! Брза торта за Дан заљубљених

Novosti online

13. 02. 2024. у 07:00

ПОКЛОН који никад не разочара!

НАЈСЛАЂИ НАЧИН ДА ПОКАЖЕТЕ ЉУБАВ! Брза торта за Дан заљубљених

Фото Shutterstock

Састојци:

* 8 јаја

* 11 кашика брашна

* 1 прашак за пециво

* 1 ванилин шећер

* 1 дл млека

* 0,5 дл уља

* рендана кора поморанџе

 За фил: 

* 2 пудинга од јагоде

* 1 дл млека за мућење пудинга

* 500 мл млека за кување пудинга

* пола маргарина

* шлаг,

* по жељи, 1 кашичица екстракта јагоде

Припрема:

Направите бисквит за торту тако што ћете умутити жуманца и шећер, након тога додајте уље и млеко, добро сједините, па додајте брашно, прашак за пециво, ванилин шећер и рендану кору поморанџе. Када се смеса сјединила, додајте јој умућена беланца.

Кору пеците 20 минута на 200 степени у калупу у облику срца. Уколико немате калуп у облику срца, округли облик бисквита се лако може исећи.

Када се кора испече, пресеците је водоравно, тако да добијете две коре.

Умутите два пудинга од јагоде и скувајте у пола литре млека. Када се охлади, додајте пола маргарина и нафилујте торту. Умутите шлаг, у који можете да додате екстракт јагоде како бисте добили црвену боју. Торту можете украсити и целим јагодама или малинама, или само шлагом, како год вам се највише допада.

Желимо вам срећан Дан заљубљених!

(Stil.kurir.rs)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

СИНЕР ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ТЕНИСА: Нестварна сезона за италијанског тенисера