ПОХОВАНИ КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Пикантна закуска коју можете брзински да направите

Јована Васић

27. 01. 2025. у 15:00

Савршен рецепт када вам дођу изненадни гости.

ПОХОВАНИ КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Пикантна закуска коју можете брзински да направите

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 475 киселих краставаца исечених на колутове
  • 360 г брашна
  • 300 мл пива
  • 1 1/2 кашичица соли
  • 3/4 кашичице црног бибера
  • 1/4 кашичице белог лука у праху
  • 1/4 кашичице црног лука у праху
  • уље за пржење
  • 1 кашика свежег першуна, сецканог

Припрема:

За киселе краставце припремљене на овај начин загрејте уље у лонцу. Умешајте киселе краставце у 120 г брашна и отресите вишак. У средњој посуди помешајте преостало брашно, пиво, со, бибер, бели лук у праху и црни лук у праху.

Премажите сваку кришку киселих краставаца у мешавину брашна и пива, пустите да вишак теста капље назад у чинију. Пржите 8-10 кришки киселих краставаца до златно смеђе боје, око 3-5 минута. Поновите поступак са преосталим киселим краставцима. Поспите першуном, па одмах сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПРОНАШЛИ СМО НОВУ ДЕСТИНАЦИЈУ ЗА ЛЕТО 2025! Осећајте се као на Карибима, а само два сата од Београда