ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Рецепт за брз и богат ручак који ће љубитељи меса обожавати

Јована Васић

27. 01. 2025. у 09:00

Фаширане шницле су увек добра идеја за ручак.

ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Рецепт за брз и богат ручак који ће љубитељи меса обожавати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 1 јаје
  • 2-3 кашике презли (или по потреби)
  • Со и бибер по укусу
  • уље за пржење

Припрема:

У већој чинији помешајте млевено месо, ситно исецкани црни лук, јаје, презле, со, бибер. Уколико волите можете да додате и свеж першун. Смесу добро измесите рукама док не постане уједначена и компактна. Уколико је потребно додајте мало воде. Рукама обликујте смесу у шницле величине по вашој жељи, најчешће око 1 цм дебљине. Ако је смеса превише лепљива, додајте још мало презли. Пржите шницле са сваке стране док не добију златно-смеђу боју и буду добро печене. 

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

УКРАЈИНА БЕСНИ: Санкције Русији се укидају великом брзином, ово су најновије које више нису на снази