ЈОШ СЛАЂИ И УКУСНИЈИ, ОТОПИЋЕТЕ СЕ ОД МИЛИНЕ: Куглоф са кокосом

Novosti online

08. 02. 2024. у 10:00

АКО волите класичан куглоф, овај ћете обожавати.

ЈОШ СЛАЂИ И УКУСНИЈИ, ОТОПИЋЕТЕ СЕ ОД МИЛИНЕ: Куглоф са кокосом

Фото Shutterstock

Потребно:

* 250 г брашна
* 200 г шећера
* 150 г путера (омекшаног на собној температури)
* 3 јаја
* 150 мл млека
* 100 г кокосовог брашна
* 1 кесица прашка за пециво
* прстохват соли
* ванилин шећер (опционо)
* кокосов чипс или рендана кокосова корица за посипање (опционо)

Припрема:

Умутите омекшали путер са шећером док не добијете кремасту смесу. Додајте јаја једно по једно, добро их умутите између сваког додавања. Умутите брашно с прашком за пециво и сољу. Додајте кокосово брашно и промешајте. Постепено додајте суве састојке у смесу с јајима и путером, уз додавање млека како бисте добили глатку смесу. Ако желите, додајте ванилин шећер за додатни укус. Подмажите калуп за куглоф и поспите га брашном. Ставите смесу у калуп. Пеците у претходно угрејаној рерни на 180 степени Целзијуса око 40-50 минута, или док чачкалица уметнута у средину не изађе чиста. Извадите из рерне и оставите да се куглоф охлади пре него што га извадите из калупа. По жељи, поспите ренданим кокосом или кокосовим чипсом пре сервирања.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду