ОБРАДУЈТЕ УКУЋАНЕ: Данас правимо чоко-мак штрудлице (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

29. 03. 2023. у 18:00

ПОСЛАСТИЦА пред викенд

ОБРАДУЈТЕ УКУЋАНЕ: Данас правимо чоко-мак штрудлице (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен / Yоу Тубе / Куварице мање збори

Викендом имамо више времена, па можемо да направимо и нешто слатко.

Чоко мак штрудлице - састојци:

450 гр брашна
1,5 дцл млека
1/2 квасца
1/2 прашка за пециво
1 кашичица шећера
1 кашичица соли
1 јаје
1 дцл јогурта
1/2 дцл уља

Чоко мак штрудлице - премаз:

125гр маргарина
2 жуманца
За фил је потребно;
400 гр млевеног мака
2 дцл врелог млека

Чоко мак штрудлице - глазура:

чоколада

Чоко мак штрудлице - припрема:

Од наведених састојака замесите тесто. Замешено тесто оставите да нарасте. Умутите маргарин са жуманцима. Млевени мак помешате са врелим млеком. Надошло тесто поделите на 2 јуфке.

Сваку развуци у правоугаоник и премазати премазом. Преко премаза ставите фил од мака. Све то уролате у ролат. Затим исецете на мање ролатиће. Пеците их у загрејаној рерни на 220 степени док не порумене. Када се добро охладе, штрудлице прелијете глазуром од чоколаде. Пријатно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

АЛТА БАНКА ПРОСЛАВИЛА СЛАВУ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА: Традиција у циљу очивања вредности