САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ, ШАМПИЊОНИМА И ШАРГАРЕПОМ: Одличан прилог уз свако јело, а брзо се спрема
Време је слава, а сваку славску трпезу можете обогатити укусним салатама каква је ова.
Састојци:
- 100 г пилећег филеа
- 100 г шампињона
- 1 мали црни лук
- 50 г шаргарепе, нарендане
- 2 јајета
- 30 г тврдог сира
- 3 кашике мајонеза
- 1 кашичица уља
- со и бибер по укусу
Припрема:
За ову салату пилећи филе скувајте у кључалој води, око 15-20 минута. Јаја скувајте тврдо, 8 минута и охладите у хладној води. Лук исеците на тракице. Исеците печурке на мале коцке.
Пржите лук и печурке на лаганој ватри на мало уља. Готов пилећи филе охладите и исеците на танке кришке. Ољуштите кувана јаја и исецкајте их ножем.
Тврди сир нарендајте на крупно ренде. Ставите све састојке у дубоку посуду, па додајте шаргарепу. Салату посолите и побиберите по укусу, па додајте мајонез. Промешајте салату и оставите да одстоји у калупу за торту пре сервирања.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД ПИЛЕТИНЕ И БОРАНИЈЕ: Практична, заситна и здрава, а ево како се спрема
26. 05. 2024. у 15:00
САЛАТА ОД РОТКВЕ И ПРАЗИЛУКА: Незаобилазна је на славама и лако се прави
21. 11. 2024. у 07:00
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)