ОВО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Печени карфиол у кремастом сосу са сиром и белим луком
Печени карфиол никад није био укуснији.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 главица карфиола
- маслиново уље
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 200 мл неутралне павлаке за кување
- 150 г ренданог сира
- 50 г крем сира
- пола кашичице млевене паприке
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
Припрема:
Укључите рерну да се загреје на 200 °C. Карфиол поделите на цветове и ставите у већу чинију. Прелијте маслиновим уљем, посолите, побиберите и додајте млевену паприку. Добро промешајте да се сви цветови равномерно зачине. Поређајте карфиол на плех обложен папиром за печење и пеците 20 минута, док не омекша и добије благу златну боју.
Припрема соса: У мањој шерпи загрејте мало маслиновог уља и кратко пропржите бели лук док не замирише. Додајте павлаку за кување и крем сир, мешајући док се крем сир не отопи и сједини. Убаците рендани сир и мешајте док не добијете глатку смесу. Зачините сољу и бибером по укусу.
Прелијте припремљени кремасти сос преко карфиола, водећи рачуна да сваки цвет буде обложен. По жељи, поспите додатним сиром за екстра хрскаву корицу. Ставите посуду с карфиолом у рерну и пеците још 10-15 минута, док се сос не згусне, а сир на врху постане златносмеђи.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк
19. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно
17. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима
16. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива
15. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати
РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.
29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

МЕТАК У ЧЕЛУ, НАЂЕН МРТАВ У ЖБУЊУ: Шта значе злокобне тетоваже и број "187" пљачкаша из Сплита (ФОТО)
ИЗ ДРЖАВНОГ тужилаштва кажу како је разбојник преминуо од задобијених повреда, а фаталан је био метак у главу. И даље није познато да ли га је погодила полицајка или је пресудио сам себи.
29. 03. 2025. у 18:08
Коментари (0)