РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНЕ ПАДОБРАНЦЕ: Слаткиш који је обележио свачије детињство

Јована Васић

22. 01. 2025. у 14:00

Будући да за његову припрему није потребно много скупих састојака, често је био избор наших бака, нарочито током хладних зимских дана. Познати су по својој лаганој и кремастој текстури, али и поступку припреме која не захтева много умећа нити времена.

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНЕ ПАДОБРАНЦЕ: Слаткиш који је обележио свачије детињство

Foto: Printskrin/kuhinja zaposlene žene

Састојци:

за тесто:

  • 3 беланцета
  • 300 г шећера
  • 300 г млевених ораха
  • сок од лимуна

За фил:

  • 3 жуманцета
  • 3 кашике шећера у праху
  • 125 г путера
  • 100 г чоколаде за кување

Припрема:

Умутити беланца, постепено додајући шећер у праху и лимун док се не добије чврст снег. Додати млевене орахе и сјединити варјачом, никако миксером, да не спадну.

На плех обложен папиром за печење стављати кашичицом смесу. Пећи у претходно загрејаној рерни на 150 °C око 20-25 минута.

Фил: У чинији добро умутите жуманца са шећером у праху, па додајте омекшали путер и чоколаду коју сте отопили на пари. Охлађене пуслице филујте кремом и спајајте по две, као што се ради за ванилице. Потребно је да падобранци мало одстоје пре служења, да би мало омекшали.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)