НЕОДОЉИВИ ЧОКОЛАДНИ РАСПУЦАНЦИ: Једноставна посластица која ће вас одушевити

Јована Васић

23. 01. 2025. у 09:00

Припрема чоколадних распуцанаца је једноставна, а резултат је фантастичан – хрскави споља, мекани изнутра, са богатим чоколадним укусом који се топи у устима.

НЕОДОЉИВИ ЧОКОЛАДНИ РАСПУЦАНЦИ: Једноставна посластица која ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г тамне чоколаде (минимум 50% какаоа)
  • 150 г шећера
  • 2 јајета
  • 1 кашичица ванилин шећера
  • 150 г брашна
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • Прстохват соли
  • 100 г несланог путера, отопљеног
  • 50 г какао праха
  • 50 г прах шећера (за посипање)

Припрема:

У малој посуди отопите тамну чоколаду на пари или у микроталасној пећници. Оставите да се мало охлади док припремате остале састојке.

У већој посуди умутите јаја са шећером и ванилин шећером док смеса не постане светла и пенаста, отприлике 3-5 минута.

У смесу са јајима додајте отопљену чоколаду и отопљени путер. Добро сједините све састојке. У другој посуди помешајте брашно, какао прах, прашак за пециво и прстохват соли. Постепено додајте ову мешавину у течну смесу, мешајући док не добијете густу и лепљиву смесу. Покријте посуду са смесом и ставите је у фрижидер на најмање 2 сата, или чак преко ноћи. Ово је кључни корак да би колачићи добили своју карактеристичну текстуру. Када је смеса охлађена, узимајте малу количину смесе и обликујте куглице, величине ораха. Уваљајте сваку куглицу у прах шећер, тако да буде равномерно прекривена.

Загрејте рерну на 180 °C и обложите плех папиром за печење. Ставите куглице на плех, остављајући довољно простора између њих, јер ће се током печења проширити. Печете их око 10-12 минута, док не постану чврсти споља, али мекани изнутра.

Оставите колачиће да се охладе на плеху неколико минута пре него што их пренесете на решетку да се потпуно охладе.

Ови чоколадни распуцанци ће се с временом стврднути, а њихов спољни слој ће постати прелеп и крцкав, док ће унутрашњост остати мекана и сочна.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру (ВИДЕО)

ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)

"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."

22. 01. 2025. у 14:15

Коментари (0)

ВЕНЧАЊЕ ОД МИЛИОН ДОЛАРА: Меланија носила хаљину тешку 25 килограма (ФОТО)