ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА ЧУВЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ ПРИЛОГА! Руска салата без мајонеза и шунке

Novosti online

07. 01. 2024. у 12:12

УМЕСТО мајонеза користе се милерам и јогурт који дају лаган, освежавајућ укус.

ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА ЧУВЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ ПРИЛОГА! Руска салата без мајонеза и шунке

Фото Printskrin Youtube

Потребно:

* шаргарепа, 200 г
* грашак, 200 г
* кисели краставчићи, 200 г
* беланца, 5 ком
* јаја, 5 ком
* кромпир, 100 г
* милерам, 50 г
* јогурт 3,2%, 50 г
* лимун,1ком
* со, по укусу
* бибер, по укусу


Припрема:

- Опрано, неољуштено поврће скувати у благо посољеној води и брзо охладити. Јаја тврдо скувати и охладити. Из јаја одстранити жуманца, а беланца насецкати на коцкице величине грашка.

- Поврће ољуштити и исецкати такође на ситне коцкице, као и киселе краставце. У посуди помешати коцкице поврћа, јаја, киселих краставаца и грашак. Све заједно зачинити сољу, бибером и соком од лимуна.

- Салату повезати милерамом и јогуртом и оставити у фрижидеру да се охлади, а укуси прожму. По жељи можете додати и део жуманаца насецканих на коцкице.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ПОСТАВЉАМО НОВЕ СТАНДАРДЕ! Лажна држава Косово запањила свет! Ово је њена жалба на казну УЕФА за бежање с терена у Румунији