ПОСНЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ ПАСУЉЕМ ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Идеално јело за славу, гости ће бити одушевљени
Направите посне пуњене паприке на другачији начин, напуните их пасуљем, одушевићете се укусом.
Састојци:
- 4 велике црвене паприке, преполовљене и очишћене од семена
- 70 мл кашике уља
- 180 г свежег босиљка, подељено
- прстохват морске соли
- црни бибер, по укусу
- 360 г куваног белог пасуља
- 10 маслина, без коштица и грубо исецканих
- 1,5 кашика свежег лимуновог сока
- 1 кашичица свеже лимунове коре
- 60 г першуна, ситно исецканог
- 2 чена белог лука, наренданог
Припрема:
Како бисте направили паприке, загрејте рерну на 205 ℃ и обложите пек-папиром за печење. Прелијте црвене паприке уљем и ставите их на плех за печење кожом надоле. Зачините сољу и бибером. Изломите босиљак и посипајте га по паприкама. Пеците паприке док не омекшају, 35-40 минута. Пустите да се охладе.
Док се паприке пеку, маринирајте пасуљ. У великој чинији помешајте кувани бели пасуљ, сецкане маслине, лимунов сок и корицу, першун, бели лук и мало маслиновог уља. Зачините сољу и бибером и оставите на страну. Печене паприке поређајте са кожом надоле на тањир и у њих убаците салату од белог пасуља. Остатке салате посипајте око паприка. Помешајте преостали босиљак са уљем и зачините сољу и бибером, а затим тиме прелијте паприке. Уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)