ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде

Јована Васић

15. 01. 2025. у 13:00

Ако вам се допада вирална Дубаи чоколада, мафини инспирисани овом неодољивом посластицом с пистаћима су нешто незаобилазно ове године.

ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде

sweetsaltysabrin/TikTok Screenshot

Састојци:

За тесто:
  • 4 кашике шећера
  • 2 јајета
  • прстохват соли
  • 100 мл млека
  • 100 мл уља
  • 250 г брашна
  • 1 кесица прашка за шециво
  • 3 кашике какао праха

За фил:

  • 200 кадаиф резанаца
  • 1 кашичица путера
  • 4 кашике путера од пистаћа
  • 2 кашике сусамове пасте (тахинија)

За глазуру:

  • 200 мл слатке павлаке
  • 200 г црне чоколаде

Припрема:

Умутите јаја, шећер и со док не буде пенасто. Додајте уље и млеко и добро промешајте или мутите минут до два.

Просејте и додајте суве састојке и мешајте док се не сједини.
Сипајте у калуп за мафине, обложен корпицама, и пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 15-18 минута.
Прелијте изломљену чоколаду слатком павлаком, па отопите уз мешање на средњој ватри (или прелијте чоколаду врелом слатком павлаком и мешајте док се чоколада не отопи). Прекријте прозирном фолијом, па кад се охлади мутите кратко миксером.
У чинији помешајте кадаиф резанца, отопљен путер, путер од пистаћа и сусамову пасту, па тиме филујте печене мафине којима сте одсекли врх.
Сипајте чоколадну глазуру у шприц, па украсите мафине. По жељи за декорацију додајте и коцкице чоколаде.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа

РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа

УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.

15. 01. 2025. у 12:23

Коментари (0)

НАВИЈАЧИ БАРСЕ У ТРАНСУ: Лионел Меси се враћа кући?