ЛАЗАЊЕ БОЛОЊЕЗЕ: Лак и једноставан рецепт за омиљени италијански специјалитет
Одвојте мало времена и одушевите породицу овим фантастичним јелом.
Састојци:
- коре за лазање 500 г
- пармезан 80 г
- бибер 1 кашичица
- млевено месо 700 г
- оригано 2 кашичице
- босиљак 2 кашичице
- уље 140 мл
- рузмарин 1 гранчица
- парадајз пире 50 мл
- сок од парадајза 500 мл
- со по укусу
Бешамел сос:
- млеко 1 л
- качкаваљ 160 г
- уље 120 мл
- брашно 200 г
- со по укусу
Припрема:
За бешамел сос у шерпицу сипајте уље и када се добро загреје мешајући додајите брашно. Пржите неколико минута и лагано сипајте млеко, све време мешајући. Посолите по укусу и додајте качкаваљ.
У тигању загрејте уље и додајте месо, па га кратко издинстајте. Додајте сок од парадајза и парадајз пире, па кад прокува додајте со и бибер, а затим и остале зачине и рузмарин. Сос кувајте још око десет минута. Извадите рузмарин.
У ватросталну посуду сипајте уље и ређајте тесто, бешамел, па болоњезе сос. Понављајте поступак све док не потрошите састојке. Поспите пармезаном и пеците на температури од 220 степени око 45 минута.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења
14. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
САВРШЕН ЗИМСКИ РУЧАК: Фантастичан рибанац са сланином и кобасицама
14. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру
10. 01. 2025. у 14:00Новости онлине
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)