ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Укус који ће вас окрепити и загрејати
Телећа чорба је крцата месом и поврћем, а можете да се служи пре ручка или као замена за главни оброк. Окрепиће ваш организам, а припрема је поприлично једноставна и брза. Обавезно месо прво пропржите јер ће тако бити укусније.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 г телећег меса
- 1 црни лук
- 2-3 кашике уља
- 2 л воде
- 2 шаргарепе
- 2 кромпира
- 2-3 листа ловора
- 2 кашике брашна
- 1 кашичица слатке млевене паприке
- 2 жуманцета
- 200 г киселе павлаке
- 1 веза першуна
- сок од лимуна
Припрема:
У шерпу сипајте мало уља, па пропржите ситно сецкани лук, а када он омекша додајте месо исечено на коцкице. Након што се и месо продинстало сипајте воду, бибер у зрну, со, ловоров лист, на коцкице исечену шаргарепу и кромпир. Смањите температуру и кувајте док месо и поврће не омекшају. Помешајте брашно, слатку млевену паприку са водом и сјединтие тако да не остану грудвице. Добијену смесу сипајте у супу. Кувајте док не проври, па склоните са шпорета. У смесу са жуманцима сипајте мало супе, а онда када сједините вратите у супу. То радите док је врела. Добро промешајте и ваша чорба је готова.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД ПОВРЋА СА ПИРИНЧЕМ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
14. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ОВАКО ШПАНЦИ ПРИПРЕМАЈУ РИБЉУ ЧОРБУ: Од две врсте рибе и морских плодова, а не постоји особа која ће јој одолети (ВИДЕО)
06. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ ТРПЕЗУ: Бела чорба, класик који не пролази
30. 12. 2024. у 13:00Новости онлине

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати
РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.
29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

"ШТА ЈЕ ЖЕНА?" Трамп одговорио на питање новинара - изазвао смех у просторији (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп је изазвао смех код новинара када га је један од њих замолио да дефинише шта је жена.
30. 03. 2025. у 09:48
Коментари (0)