ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Укус који ће вас окрепити и загрејати

Јована Васић

15. 01. 2025. у 09:00

Телећа чорба је крцата месом и поврћем, а можете да се служи пре ручка или као замена за главни оброк. Окрепиће ваш организам, а припрема је поприлично једноставна и брза. Обавезно месо прво пропржите јер ће тако бити укусније.

ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Укус који ће вас окрепити и загрејати

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 600 г телећег меса
  • 1 црни лук
  • 2-3 кашике уља
  • 2 л воде 
  • 2 шаргарепе
  • 2 кромпира
  • 2-3 листа ловора
  • 2 кашике брашна
  • 1 кашичица слатке млевене паприке
  • 2 жуманцета 
  • 200 г киселе павлаке
  • 1 веза першуна
  • сок од лимуна

Припрема: 

У шерпу сипајте мало уља, па пропржите ситно сецкани лук, а када он омекша додајте месо исечено на коцкице. Након што се и месо продинстало сипајте воду, бибер у зрну, со, ловоров лист, на коцкице исечену шаргарепу и кромпир. Смањите температуру и кувајте док месо и поврће не омекшају. Помешајте брашно, слатку млевену паприку са водом и сјединтие тако да не остану грудвице. Добијену смесу сипајте у супу. Кувајте док не проври, па склоните са шпорета. У смесу са жуманцима сипајте мало супе, а онда када сједините вратите у супу. То радите док је врела. Добро промешајте и ваша чорба је готова.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Откривено како је убијен Владимир Фешченко у згради министарства одбране