ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса

Новости онлине

12. 08. 2024. у 10:23

Споља хрскаве, а изнутра сочне кришке патлиџана постаће вам омиљено јело, нарочито што се припрема без много уље, у рерни.

ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса

Foto: Printskrin/Zorica Stajić

Састојци:

  • плави патлиџан 2 комада
  • јаја 4 комада
  • пармезан 150 г
  • сусам 2 кашике
  • презле 6 кашика
  • брашно по потреби
  • со по укусу
  • уље 4 кашике

Припрема:

Патлиџане оперите, осушите и исеците на плошке уздуж, или на колутове ако вам више одговара. Ако патлиџан није горак, а већина нових сорти није, можете да избегнете онај корак са сољењем, прањем и сушењем кришки.

Измешајте брашно, презле, 100 грама ренданог пармезана и сусам, а одвојено умутите јаја и посолите их. Патлиџан умочите у јаја, мешавину са пармезаном, опет у јаја и на крају у мешавину. Ређајте у плех обложен пек-папиром, на сваку ставите коју кап уља и пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

Послужите са руколом и танким комадима пармезана, уз сос од јогурта или кечапа.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРЕМА италијанском листу "Ла Република", немачки канцелар Олаф Шолц припрема мировни план који подразумева руско задржавање окупираних украјинских територија.

10. 09. 2024. у 16:58

ДИРЕКТНА ПРЕТЊА ЕВРОПСКОЈ БЕЗБЕДНОСТИ Огласиле се Француска, Немачка и Британија због Русије и Ирана

"ДИРЕКТНА ПРЕТЊА ЕВРОПСКОЈ БЕЗБЕДНОСТИ" Огласиле се Француска, Немачка и Британија због Русије и Ирана

ВЛАДЕ Француске, Немачке и Британије оштро осуђују ирански трансфер балистичких ракета Русији и радиће на увођењу санкција Ирану због тога, саопштило је немачко Министарство спољних послова.

10. 09. 2024. у 15:59

РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ: Милош Танасковић о серији Клан, интими и одрастању (ВИДЕО)

"РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ": Милош Танасковић о серији "Клан", интими и одрастању (ВИДЕО)

МИЛОШ Танасковић је у емисији "Бинџ" открио многе, до сада непознате, информације о серији "Клан", као и занимљивости из свог приватног живота.

10. 09. 2024. у 10:44

Коментари (0)

АНЂЕЛКА У БЕЛОМ ГРЛИ И ЉУБИ МУЖА: Глумица поделила фотографије са црквеног венчања - огласила се и њена кума