ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса
Споља хрскаве, а изнутра сочне кришке патлиџана постаће вам омиљено јело, нарочито што се припрема без много уље, у рерни.
Састојци:
- плави патлиџан 2 комада
- јаја 4 комада
- пармезан 150 г
- сусам 2 кашике
- презле 6 кашика
- брашно по потреби
- со по укусу
- уље 4 кашике
Припрема:
Патлиџане оперите, осушите и исеците на плошке уздуж, или на колутове ако вам више одговара. Ако патлиџан није горак, а већина нових сорти није, можете да избегнете онај корак са сољењем, прањем и сушењем кришки.
Измешајте брашно, презле, 100 грама ренданог пармезана и сусам, а одвојено умутите јаја и посолите их. Патлиџан умочите у јаја, мешавину са пармезаном, опет у јаја и на крају у мешавину. Ређајте у плех обложен пек-папиром, на сваку ставите коју кап уља и пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
Послужите са руколом и танким комадима пармезана, уз сос од јогурта или кечапа.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)