РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШЕ ПРАЗНИЧНЕ КЕКСИЋЕ: Укуснији су од куповних, а припремају се брзо и лако
Њихова савршена текстура, мирис ваниле и маслаца, као и могућност украшавања по жељи, одушевиће и вас и ваше госте.
Састојци:
- 250 г маслаца (собне температуре)
- 150 г шећера у праху
- 1 ванилин шећер
- 2 жуманцета
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 350 г глатког брашна
- Прстохват соли
- По жељи: чоколадна глазура, шећерни прелив, шарени посипи или млевени орашасти плодови за декорацију
Припрема:
У великој посуди умутите маслац, шећер у праху и ванилин шећер док не добијете кремасту текстуру. Додајте жуманца и екстракт ваниле, па све добро сједините. Постепено додајте брашно и прстохват соли, мешајући док се не формира глатко тесто.
Тесто увијте у провидну фолију и оставите у фрижидер на 30 минута да се стегне. Након тога, разваљајте тесто на побрашњеној површини на дебљину од 5 мм и модлама обликујте кексиће по жељи.
Кексиће поређајте на плех обложен папиром за печење, остављајући мало размака између њих. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 °C око 10-12 минута, или док ивице не добију благо златну боју.
Када се кексићи потпуно охладе, украсите их чоколадном глазуром, посипима или их оставите у једноставном, класичном облику.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде
02. 11. 2024. у 07:00
СТАРИНСКА ПОСЛАСТИЦА КОЈУ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Поховане јабуке, готове за 15 минута
27. 11. 2024. у 17:00
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
ОД ДОДИКА ДО ЕСТРАДЕ: Ко је све од познатих био код патријарха Порфирија на слави? На челу стола позната певачица (ФОТО)
ПАТРИЈАРХ Порфирије прославио је други дан славе Светог Јована Крститеља, а поред деце са КиМ, присутне су биле и многе познате личности.
24. 01. 2025. у 10:33 >> 10:43
Коментари (0)