НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе

Јована Васић

25. 12. 2024. у 07:00

Уместо да купујете тесто за пицу у продавници, можете да направите домаће код куће и укус ће бити фантастичан.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг вишенаменског брашна
  • 1,5 кашичица инстант сувог квасца
  • 1,5 кашичице морске соли
  • 500 мл хладне воде
  • 1 кашика уља

Припрема:

Како бисте направили тесто за пицу, загрејте рерну најмање 45 минута до једног сата са каменом за пицу који је већ унутра, на око 270 степени. У чинији помешајте брашно, морску со и квасац миксером на малој брзини, док се све не сједини, а затим додајте хладну воду.
Пребаците на побрашњену површину и мешајте 8 до 10 минута. Тесто треба да буде глатко и лепљиво, али не би требало да се лепи за ивице посуде, само мало за дно. Ако се тесто лепи за ивице, поспите са још мало брашна, ако је превише суво додајте још мало воде. Ово ће се разликовати сваки пут када га правите, тако да додатно брашно имајте при руци.

Након тога, исеците тесто на 6 делова и обликујте их у кругове. Ставите их на лагано науљен плех и покапајте са 1 кашиком уља. Прекријте најлонском фолијом и оставите да одстоји на собној температури и да се диже 2 сата. Поспите пулт са мало брашна, узмите један комад теста и притискајте га прстима док не добијете 1,5 цм дебео круг. Песницама и зглобовима почните да развлачите тесто до 25 цм у пречнику.

Плех за пицу добро поспите гриз брашном или кукурузним брашном и ставите тесто на њега пазећи да лако клизи када се помера. Сипајте 2-3 кашике соса за пицу у центар и распоредите га полеђином кашике остављајући простора на бочним ивицама. Поспите моцарелом и додајте своје омиљене преливе. Пицу убаците на претходно загрејан камен за пицу у рерни и пеците 5 до 7 минута или док не порумени на ивицама. Пријатно!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

УСКОРО ПАДА КЉУЧНИ ГРАД, РУСИ НАДИРУ СА СЕВЕРА, ИСТОКА И ЈУГА: Детаљна анализа украјинских стручњака о стању на фронту