РЕЦЕПТ ЗА РОЛОВАНУ ПРАСЕТИНУ: Прави гурмански ручак
РОЛОВАНА ПРАСЕТИНА је укусна када је топла, али је дивна и као хладна
Ово је савршен рецепт за запослене домаћице које, када испеку месо, могу да га служе уз други прилог наредних неколико дана.
Састојци:
- роловано свињско месо (један већи комад)
- 30 мл маслиновог уља
- кашика млевене паприке
- чен белог лука
- кашика меда
- кашичица мајчине душице
- со, бибер
- шоља црног вина
Припрема:
Направите маринаду за роловано месо, тако што ћете у чинији помешате све зачине, додајте маслиново уље, уситњен бели лук, ставите мед и промешајте. Припремљеном маринадом добро утрљајте месо са свих страна, чак и испод мреже којом је причвршћено. Ставите у фрижидер да одстоји око два сата, а пре печења месо треба да одстоји 30 минута на собној температури. Затим га пребаците у тепсију, сипајте црно вино и покријте алу-фолијом.
Пеците у загрејаној рерни на 160 степени, око два сата. Затим скините фолију, па пеците још 10 минута на јачој температури, док месо не добије златну корицу. Пре сервирања скините мрежу и исеците на парчиће.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)