ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана

Јована Васић

23. 01. 2025. у 11:00

Њоке са пилетином и спанаћем су укусан и хранљив оброк, који се брзо припрема и савршено је решење за ужурбане дане.

ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г њока 
  • 2 пилећа филета 
  • 200 г свежег спанаћа 
  • 200 мл павлаке за кување
  • 100 г ренданог качкаваља
  • Со и бибер по укусу
  • Маслиново уље за пржење

Припрема:

Пилетину исеците на коцкице, зачините и пропржите на маслиновом уљу. У ватросталну посуду на дно ставите њоке, преко спанаћ (посолите га и побиберите) па пилетину.

Све прелијте павлаком за кување и ставите у рерну на 180 степени. Повремено промешајте и крчкајте док се њоке не скувају.

Када се скувају одозго нарендајте качкаваљ и вратите у рерну да се запече. Служите топло.


Савет за кување њока

*Никада не стављајте превише њока у воду одједном, јер то може довести до тога да се залепе и не кувају равномерно. Идеално је да буду у води која је баш "на ивици" кључања.
*Њоке су готове када испливају на површину – то је знак да су скуване, па их одмах вадите.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру (ВИДЕО)

ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)

"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."

22. 01. 2025. у 14:15

Коментари (0)

НЕЋЕМО СЕ ШАЛИТИ СА ТИМ МОМЦИМА! Камера ухватила Јокићеву браћу, а сви причају о реакцији америчких ТВ коментатора (ВИДЕО)