ЗАЧИН КОЈИ ОБОЖАВАМО: Пикантан, савршен, ако га нисте пробали, сад морате, а можете и сами да га направите

Новости онлине

16. 05. 2024. у 13:00

Све чешће се користи у домаћој кухињи, а арома му је заиста фантастична - кари је мешавина чак 30 различитих зачина.

ЗАЧИН КОЈИ ОБОЖАВАМО: Пикантан, савршен, ако га нисте пробали, сад морате, а можете и сами да га направите

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике куркуме
  • 2 кашике млевеног коријандера
  • 2 кашике млевеног кумина
  • 2 кашичице млевеног ђумбира
  • 1 кашичица млевеног цимета
  • 1/2 кашичице црног бибера
  • 1/2 кашичице кардамома
  • 1/2 кашичице млевених чили папричица
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • 1/2 кашичице млевене слачице                                                                                                       

Припрема:

Све састојке ставите у теглу, добро је затворите и протресите док се садржај добро не помеша. Користите их у свим јелима којима желите да истакнете зачинску ноту.                 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

Коментари (0)

ШТА СЕ ОВО ДОГОДИЛО: Незапамћени хаос у свлачионици Денвера након победе над Лејкерсима