МИНИ ПИЦЕ: Идеални залогаји омиљеног популарног јела, сигурно ћете често да их правите по овом рецепту
У средини мекане а около хрскаве - за тили час нестају са стола.
Састојци:
За тесто:
- 300 г вишенаменског брашна
- 2 1/4 кашичице инстант квасца
- 1 1/2 кашичице шећера
- 3/4 кашичице соли
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- 1/4 кашичице сушеног босиљка
- 2 кашике маслиновог уља
- 100 мл топле воде
За прелив:
- 60 мл соса за пицу
- 170 г качкаваља
- 30 г нарезаних црних маслина
Припрема:
За мини пице загрејте рерну на 210 С и обложите два плеха папиром за печење. У великој чинији помешајте 125 г брашна са квасцем, шећером, сољу, белим луком у праху и босиљком. Додајте маслиново уље и топлу воду и дрвеном кашиком добро сједините. Додајте још 125 г брашна и промешајте.
Премажите другу велику посуду са мало маслиновог уља и пребаците тесто у ову подмазану посуду. Чврсто покријте најлонском фолијом и оставите да се диже на топлом месту 30 минута или док се не удвостручи. Када се тесто удвостручи, руке и радну површину лагано премажите брашном, извадите тесто из посуде и нежно премесите само неколико пута док не постане глатко.
Користите оклагију и разваљајте тесто у танак слој, а затим калупом за колаче или ивицом стаклене шоље извадите око 20 кругова теста и ставите их на плех обложен папиром за печење.Додајте кашичицу соса за пицу у средину сваког круга теста, остављајући ивицу теста без соса.
Исеците сваку кришку качкаваља на кришкице, ставите на сваку пицу и опет прелијте сосом за пицу. Додајте насецкане црне маслине на средину сваке пице. Пеците 10-12 минута.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРОКЕТИ ОД ШАМПИЊОНА СУ ЈОШ БОЉИ ОД ОНИХ ОД КРОМПИРА: Уживаћете у сваком залогају
07. 08. 2024. у 08:00
ДА УВЕК БУДЕТЕ СПРЕМНИ ЗА ИЗНЕНАДНЕ ГОСТЕ: Ево како да правилно замрзнете тесто
22. 07. 2024. у 07:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)