ПИТА СА ЈАБУКАМА, МАКОМ И ОРАСИМА: Кад је будете пробали, отвориће вам нову димензију укуса

Новости онлине

26. 06. 2024. у 07:00

Уколико волите слатке пите, ова ће од сада бити ваш фаворит.

ПИТА СА ЈАБУКАМА, МАКОМ И ОРАСИМА: Кад је будете пробали, отвориће вам нову димензију укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

Мак надев:

  • 200 г млевеног мака
  • 1 кашика пшеничног гриза
  • 5 кашика шећера
  • 2 кашике пекмеза
  • 200 мл млека

Орах надев:

  • 200 г млевених ораха
  • 1 кашика пшеничног гриза
  • 5 кашика шећера
  • 2 кашике пекмеза
  • 200 мл млека

Јабука надев:

  • 4 - 5 јабука
  • 5 кашика шећера
  • 1 кашичица (5-10 г) цимета

Прелив:

  • 3 цела јајета
  • 5 кашика шећера
  • ванилин шећер
  • 2 кашике гриза
  • 200 мл јогурта (1 чаша)
  • 100 мл уља (1/2 чаше)
  • 100 мл воде (1/2 чаше)
  • 10 г прашка за пециво (1 кесица)
  • 500 г готових кора

Припрема:

Прво направите сва три фила. Фил од мака правите тако што млеко проври па са врелим млеком прелијете мак и шећер и гриз. Измешате и када све лепо упије, додајте пекмез.

Фил од ораха направите на скоро исти начин као и од мака.

Фил од јабука правите тако што изренданте јабуке и додате им шећер и цимет. Можете јабуке да динстате, али и не морате.

Затим умутите прелив од јаја, шећера, гриза, јогурта, уља, воде и прашка за пециво.

Затим крените да слажете питу. На подмашћен плех ставите две коре за питу. Затим раширите једну кору и премажите је са филом од мака, па преко сложите другу кору, па премажите, па сложите трећу кору и премажите и направите хармонику коју ћете ставити у плех. Тако урадите са свим филовима. Целу питу залијте преливом и ставите у рерну да се пече на 200 степени Целзијуса око 45 минута.

(Стилл)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

АКЦИЈА ЗА КЛИМУ И ЗЕЛЕНА АГЕНДА: Кључни правци за заштиту животне средине