ПИТА СА ЈАБУКАМА, МАКОМ И ОРАСИМА: Кад је будете пробали, отвориће вам нову димензију укуса
Уколико волите слатке пите, ова ће од сада бити ваш фаворит.
Састојци:
Мак надев:
- 200 г млевеног мака
- 1 кашика пшеничног гриза
- 5 кашика шећера
- 2 кашике пекмеза
- 200 мл млека
Орах надев:
- 200 г млевених ораха
- 1 кашика пшеничног гриза
- 5 кашика шећера
- 2 кашике пекмеза
- 200 мл млека
Јабука надев:
- 4 - 5 јабука
- 5 кашика шећера
- 1 кашичица (5-10 г) цимета
Прелив:
- 3 цела јајета
- 5 кашика шећера
- ванилин шећер
- 2 кашике гриза
- 200 мл јогурта (1 чаша)
- 100 мл уља (1/2 чаше)
- 100 мл воде (1/2 чаше)
- 10 г прашка за пециво (1 кесица)
- 500 г готових кора
Припрема:
Прво направите сва три фила. Фил од мака правите тако што млеко проври па са врелим млеком прелијете мак и шећер и гриз. Измешате и када све лепо упије, додајте пекмез.
Фил од ораха направите на скоро исти начин као и од мака.
Фил од јабука правите тако што изренданте јабуке и додате им шећер и цимет. Можете јабуке да динстате, али и не морате.
Затим умутите прелив од јаја, шећера, гриза, јогурта, уља, воде и прашка за пециво.
Затим крените да слажете питу. На подмашћен плех ставите две коре за питу. Затим раширите једну кору и премажите је са филом од мака, па преко сложите другу кору, па премажите, па сложите трећу кору и премажите и направите хармонику коју ћете ставити у плех. Тако урадите са свим филовима. Целу питу залијте преливом и ставите у рерну да се пече на 200 степени Целзијуса око 45 минута.
(Стилл)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)