РЕЦЕПТ ЗА ФЕНОМЕНАЛНУ ПИТУ СА ПИРИНЧЕМ И ПРАЗИЛУКОМ: Једноставна за припрему, а укус ће вас одушевити

Новости онлине

14. 05. 2024. у 20:00

За доручак или вечеру можете направити питу са пиринчем и празилуком. Једноставно се прави, па и ако до сад нисте спремали питу немате где да погрешите.

РЕЦЕПТ ЗА ФЕНОМЕНАЛНУ ПИТУ СА ПИРИНЧЕМ И ПРАЗИЛУКОМ: Једноставна за припрему, а укус ће вас одушевити

Foto: Jutjub

Састојци:

  • 750 г кора за гибаницу
  • 5 струкова празилука
  • шоља пиринча
  • шољица уља
  • шоља киселе воде
  • суви биљни зачин
  • бибер
  • со

Припрема:

Очистите и оперите празилук и исеците га на ситне колутове. Пропржити га на уљу, мало посолити и додати суви биљни зачин. Пиринач скувајте, оцедите,а затим га додајте празилуку, мало побиберите и промешајте. Сваку кору попрскати киселом водом и филовати по целој кори. Ређати коре у подмазан плех и тако док се све не утрошите. Последњу кору не филујте него само попрскајте уљем и киселом водом. Ставити питу у загрејену рерну и пеците на умереној температури око 35 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.

22. 11. 2024. у 18:36

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!