РЕЦЕПТ ЗА ФЕНОМЕНАЛНУ ПИТУ СА ПИРИНЧЕМ И ПРАЗИЛУКОМ: Једноставна за припрему, а укус ће вас одушевити
За доручак или вечеру можете направити питу са пиринчем и празилуком. Једноставно се прави, па и ако до сад нисте спремали питу немате где да погрешите.
Састојци:
- 750 г кора за гибаницу
- 5 струкова празилука
- шоља пиринча
- шољица уља
- шоља киселе воде
- суви биљни зачин
- бибер
- со
Припрема:
Очистите и оперите празилук и исеците га на ситне колутове. Пропржити га на уљу, мало посолити и додати суви биљни зачин. Пиринач скувајте, оцедите,а затим га додајте празилуку, мало побиберите и промешајте. Сваку кору попрскати киселом водом и филовати по целој кори. Ређати коре у подмазан плех и тако док се све не утрошите. Последњу кору не филујте него само попрскајте уљем и киселом водом. Ставити питу у загрејену рерну и пеците на умереној температури око 35 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕЊА ПИТА СА МЕСОМ: Мекана и укусна, може да замени и ручак и вечеру
08. 05. 2024. у 19:00
КРОМПИР ПИТА СА СЛАНИНОМ, ЛУКОМ И ЈАЈИМА: Богата и изгледом и укусом
29. 04. 2024. у 07:00
РОЛ ПИТА СА МЕСОМ: Сочна и сласна, распаметиће све који је буду пробали
25. 04. 2024. у 07:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)