ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача

Новости онлине

12. 07. 2024. у 07:00

Неодољива сочна пита коју морате пробати.

ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:
  • брашно 200 г
  • шећер 5 кашика
  • со мало
  • јаје 1
  • маслац 100 г

За фил:

  • зреле кајсије 600 г
  • сок од лимуна 1 кашика
  • сецкани бадем 75 г
  • шећер у праху 2 кашике
  • џем од кајсија 150 г
  • кајсијевача 4 кашике

Припрема:

Сипајте у дубљи суд брашно, шећер и со. У средину разбијте јаје, додајте маслац насецкан на листиће и умесите уједначено тесто. Увијте га у фолију и оставите у фрижидеру на око пола сата да се тесто стегне. Премесите га и стањите у плеху обложеном пек-папиром пречника око 25 цм. Вишак теста сачувајте. Тесто поспите сецканим бадемима. Кајсије убаците на око минут у врелу воду, затим их ољуштите, одстраните им коштице и исеците на шире кришке. Густо их поређајте по тесту и поспите шећером у праху. Од вишка теста направите трачице и сложите преко кајсија. Пеците око пола сата на 200 степени. Загрејте џем од кајсија, испасирајте га кроз цедиљку и умешајте кајсијевачу. Извадите печени тарт из рерне, премажите га растопљеним пекмезом и оставите у фрижидеру да се прелив потпуно стегне.

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХОРОР: Александар (39) бацио жену и бебу кроз прозор, Милена (36) и дете остали на месту мртви - незапамћена трагедија у Москви

ХОРОР: Александар (39) бацио жену и бебу кроз прозор, Милена (36) и дете остали на месту мртви - незапамћена трагедија у Москви

НЕЗАПАМЋЕНА трагедија догодила се данас у Москви када је Александар Л. (39) кроз прозор свог стана гурнуо супругу Милену Л. (36) и њиховог новорођеног сина.

25. 08. 2024. у 14:06

Коментари (0)

ЧЕКА СЕ УДАР ЈОШ ЈЕДНЕ СИЛЕ, НА ПОМОЛУ ВЕЛИКИ РАТ? Израел и Хезболах кажу да га не желе, али сви су спремни за њега