ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача
Неодољива сочна пита коју морате пробати.
Састојци:
- брашно 200 г
- шећер 5 кашика
- со мало
- јаје 1
- маслац 100 г
За фил:
- зреле кајсије 600 г
- сок од лимуна 1 кашика
- сецкани бадем 75 г
- шећер у праху 2 кашике
- џем од кајсија 150 г
- кајсијевача 4 кашике
Припрема:
Сипајте у дубљи суд брашно, шећер и со. У средину разбијте јаје, додајте маслац насецкан на листиће и умесите уједначено тесто. Увијте га у фолију и оставите у фрижидеру на око пола сата да се тесто стегне. Премесите га и стањите у плеху обложеном пек-папиром пречника око 25 цм. Вишак теста сачувајте. Тесто поспите сецканим бадемима. Кајсије убаците на око минут у врелу воду, затим их ољуштите, одстраните им коштице и исеците на шире кришке. Густо их поређајте по тесту и поспите шећером у праху. Од вишка теста направите трачице и сложите преко кајсија. Пеците око пола сата на 200 степени. Загрејте џем од кајсија, испасирајте га кроз цедиљку и умешајте кајсијевачу. Извадите печени тарт из рерне, премажите га растопљеним пекмезом и оставите у фрижидеру да се прелив потпуно стегне.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СОЧНА И УКУСНА ЛЕТЊА ПИТА: Ако сте љубитељ поврћа, онда је ово прави рецепт за вас
05. 07. 2024. у 07:00
ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите
23. 05. 2024. у 08:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)