УКУСНЕ ПОГАЧИЦЕ СА СИРОМ ОД ПАУЧИНА ТЕСТА: Слано пециво које ће укућани обожавати
СЛАНИХ ПОГАЧИЦА никад доста и због тога смо вам припремили још један преукусан рецепт
Споља хрскаве, а унутра мекане - савршена комбинација за све љубитеље погачица.
Састојци за тесто: 550 гр брашна, 1 јаје + 1 беланце, 15 гр квасца, 1 кашичица шећера, мало соли.
Састојци за надев: 100 гр маргарина са маслацом, 100 гр сира (мекшег).
За премаз: 1 жуманце.
Припрема: У млаку воду издробити квасац и додати шећер. Кад надође, сипати у ванглицу, додати јаје, беланце и брашно.
Посолити и умесити средње глатко тесто. Покрити и оставити да одмори 20 мин. Измешати маргарин и сир да буде глатко. Поделити на 4 дела.
Тесто развити у правоугаоник, па премазати 1/4 смеше маргарина и сира, преклопити са једне и друге стране ка средини и онда још једном преклопити (добићете облик ролата). Покрити да одмори 10 минута (прекријте провидном фолијом, како се тесто не би сушило).
Овај поступак поновите још три пута. Развучете тесто, премажете сиром, пресавијете, оставите да одмара 10 минута.
На крају развити тесто у правоугаоник дебљине 1 цм и вадити чашом погачице и ређати у подмазану тепсију . Покрити и оставити да одстоји 10 мин, па премазати жуманцетом и посути сусамом.
Пећи на 200 степени Ц, око 30-35 мин да порумене. Ове фантастичне погачице споља су хрскаве, а унутра мекане.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД ПОМОРАНЏЕ: Потребна су вам само ОВА четири састојка!
03. 06. 2023. у 20:58
МЕКАНЕ, СОЧНЕ, ПУЊЕНЕ : Воћне америчке палачинке - на бакин начин (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
01. 06. 2023. у 18:14
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)