БУДИТЕ МАЂИОНИЧАР У КУХИЊИ: Деликатес од шницли какав још нисте пробали (ВИДЕО)
РЕЦЕПТ који је одличан избор за празнични ручак
ДЕЛИКАТЕС ОД ШНИЦЛИ - потребно:
350 гр млевеног меса
1 главица црног лука
1 јаје
1/2 кашичице гранула белог лука лука (или 2 чена свежег)
бибера
соли
паприке млевене слатке и туцане љуте
3 кашике презли
мало маслиновог уља
ДЕЛИКАТЕС ОД ШНИЦЛИ - потребно:
150 гр тврђег сира
100 гр качкаваља
2 кашике киселе павлаке
100 мл јогурта
2 кувана јаја
соли, бибера, босиљка оригана
першунов лист
ДЕЛИКАТЕС ОД ШНИЦЛИ - припрема:
У млевено месо убацити ситно сецкан црни лук, јаје, презле, бели лук, паприку једну и другу, бибера, соли и све добро изједначити. Покрити да одстоји.
Скувати два јајета, па их, кад се прохладе, изрендати у чинију. Додати рендан сир и пола качкаваља, Убацити павлаку, јогурт, мало соли и бибера. Додати босиљак и першунов лист, и на крају першун сецкан. Све изједначити. Ја сам као прилог додала кромпир на колутове.
Тепсију 35x25 подмазити маслиновим уљем. По дну поређајте кромпир. Рукама од меса обликујете шницле па их ставите преко кромпира. Преко сваке шницле ставити по пуну кашику прелива од сира и распоредите.
Одозго нарендајте други део качкаваља. Ја сам украсила чери парадајзом. Пећи на 190 степени 50-60 мин. Служити уз салату и, обавезно, неку чорбицу или супу..Уживајте, фантастично јело које кад пробате увек ћете правити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
"НЕМАЧКА ПОСЛЕ МАЂАРСКЕ ИЗВОДИ ПУТИНА ИЗ ИЗОЛАЦИЈЕ" Бес у Кијеву након разговора Шолца и руског лидера
БИВШИ украјински министар иностраних послова Дмитриј Кулеба изјавио је данас да је позивом немачког канцелара Олафа Шолца председнику Русије Владимиру Путину, руски лидер изашао "из европске изолације, а да је Немачка одмах после Мађарске утрла тај пут".
16. 11. 2024. у 16:44
ЂУРЂИЦ И ЂУРЂЕВДАН: Исти светац, две иконе и два празника - у чему су сличности и разлике?
СВЕТОГ Георгија или светог Ђорђа/Ђурађа - како у народу зову овог свеца, православни Срби славе два пута у години.
16. 11. 2024. у 08:25
Коментари (0)