МИСЛИТЕ НА НОВУ ГОДИНУ И БОЖИЋ: Торта од меса - Савршено предјело за свечану трпезу

Јована Васић

24. 12. 2024. у 13:00

Ову слану посластицу ништа не може да надмаши на празничној трпези, уживајте у супер комбинацији укуса.

МИСЛИТЕ НА НОВУ ГОДИНУ И БОЖИЋ: Торта од меса - Савршено предјело за свечану трпезу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • телеће шницле 700 г
  • ћуреће бело месо 700 г
  • свињске шницле 700 г
  • сланина 300 г
  • кисела павлака 400 г
  • сенф 3 пуне кашике
  • качкаваљ 350 г
  • со, бибер по укусу
  • суви биљни зачин по укусу

Припрема:

Шницле добро осушите папирним убрусом, истуцајте их тучком за месо и зачините сољу и сувим биљним зачином. У дубљи подмазан плех ставите телеће шницле, премажите их павлаком и сенфом, па по њима поспите по 100 грама сецкане сланинице и 100 грама ренданог качкаваља. Преко њих ставите ћуреће шницле, премажите их павлаком и сенфом, па и по њима поспите по 100 грама сецкане сланинице и 100 грама ренданог качакаваља.

Преко ставите свињске шницле, премажите их павлаком и сенфом, па и по њима поспите по 100 грама сецкане сланинице и 100 грама ренданог качкаваља. Торту прекријте фолијом и пеците око сат и по на 200 степени. Петнаестак минута пред крај печења скините фолију, поспите још мало ренданог качкаваља, па вратите у рерну да се запече и сва течност испари.

Готову торту извадите из рерне и оставите је да се прохлади пре него што почнете да је сечете. Декоришите у зависности од прилике за коју припремате ову моћну слану торту.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АЛКАРАЗ ПОСЛАО МОЋНУ ПОРУКУ СИНЕРУ: Ево шта је шпански тенисер рекао после Јаникове одбране титуле у Мелбурну