МИСЛИТЕ НА НОВУ ГОДИНУ И БОЖИЋ: Торта од меса - Савршено предјело за свечану трпезу
Ову слану посластицу ништа не може да надмаши на празничној трпези, уживајте у супер комбинацији укуса.
Састојци:
- телеће шницле 700 г
- ћуреће бело месо 700 г
- свињске шницле 700 г
- сланина 300 г
- кисела павлака 400 г
- сенф 3 пуне кашике
- качкаваљ 350 г
- со, бибер по укусу
- суви биљни зачин по укусу
Припрема:
Шницле добро осушите папирним убрусом, истуцајте их тучком за месо и зачините сољу и сувим биљним зачином. У дубљи подмазан плех ставите телеће шницле, премажите их павлаком и сенфом, па по њима поспите по 100 грама сецкане сланинице и 100 грама ренданог качкаваља. Преко њих ставите ћуреће шницле, премажите их павлаком и сенфом, па и по њима поспите по 100 грама сецкане сланинице и 100 грама ренданог качакаваља.
Преко ставите свињске шницле, премажите их павлаком и сенфом, па и по њима поспите по 100 грама сецкане сланинице и 100 грама ренданог качкаваља. Торту прекријте фолијом и пеците око сат и по на 200 степени. Петнаестак минута пред крај печења скините фолију, поспите још мало ренданог качкаваља, па вратите у рерну да се запече и сва течност испари.
Готову торту извадите из рерне и оставите је да се прохлади пре него што почнете да је сечете. Декоришите у зависности од прилике за коју припремате ову моћну слану торту.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗАБОРАВИТЕ НА РУСКУ И МИМОЗУ: Чувена румунска салата из рерне, ово свечано предјело украсиће сваку трпезу (ВИДЕО)
19. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастично предјело за славску трпезу
16. 12. 2024. у 15:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)