СЛАТКИ СУНЦОКРЕТ: Врхунска погача-пита са кремом и кикирикијем (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

17. 02. 2023. у 15:00

СЛАДОКУСЦИ, препустите са савршеном укусу

СЛАТКИ СУНЦОКРЕТ: Врхунска погача-пита са кремом и кикирикијем (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Слатки сунцокрет - Састојци:

тепсија 30-35 цм

300 мл млека
1 јаје и 1 жуманце
15 гр свежег квасца
1 кашичица шећера и мало соли
корица лимуна
око 550 гр брашна
200 гр крема од чоколаде
100 гр несланог кикирикија
50 гр маслаца

Слатки сунцокрет - Припрема:

Потопити квасац у млако млеко са кашичицом шећера да запени. У ванглу разбити јаје, додати уље и измешати жицом. Додати брашно, со и замесити мекше тесто глатко. Оставити да порасте, па истрести на сто посут брашном.

Мало га рукама премесити и исећи 4 лоптице. Прву развити оклагијом величине тепсије пречника 30 цм. Премазати је маслацем, па ставити са стране на пек папир.

Сваку тако развити и ређати једну преко друге, а последњу не мазати. Рукама и оклагијом мало развити.

Foto: Bakina kuhinja

 

На средину ставити мањи тањир па притиснути и обележити. Ножем исећи на четвртине па на осмине и шеснаестине. Савити сваки исечен део унутра преклопити, па притиснути тањим штапићем о притиснути крај ка средини.

Погачу ставити у тепсију са пек папиром. Средину напунити кремом у који сте убацили крупно сецкан кикирики. Оставити да мало нарасте покривена, па премазати жуманцетом, а онда нараслу погачу-питу пећи на 180 степени Ц око 40 мин.

Покрити 10 мин да се одмори. Сећи и уживати у финој лиснатој погачи уз кафицу чај и дружење.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)