НАПРАВИТЕ ЈЕДНОСТАВНУ, АЛИ ИЗДАШНУ ЖИШКА САЛАТУ: Ако желите брз али здрав и храњив оброк, ово је рецепт за вас

НАПРАВИТЕ ЈЕДНОСТАВНУ, АЛИ ИЗДАШНУ ЖИШКА САЛАТУ: Ако желите брз али здрав и храњив оброк, ово је рецепт за вас

Овај рецепт за припрему лаганог ручка толико је једноставан и укусан, али оно што је у данашње време можда и најважније прави се заиста брзо.

16. 05. 2024. у 18:00

ЗАПЕЧЕНЕ СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ТУЊЕВИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Од класичног јела направите прави специјалитет

ЗАПЕЧЕНЕ СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ТУЊЕВИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Од класичног јела направите прави специјалитет

Иако смо можда више навикнути да палачинке једемо као слаткиш, њихова слана верзија је одличан избор. Као и у слаткој варијанти, увек можете да их филујете са различитим прилозима, од шунке и меса, преко разних врста поврћа, сосева и сирева.

15. 05. 2024. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ФЕНОМЕНАЛНУ ПИТУ СА ПИРИНЧЕМ И ПРАЗИЛУКОМ: Једноставна за припрему, а укус ће вас одушевити

РЕЦЕПТ ЗА ФЕНОМЕНАЛНУ ПИТУ СА ПИРИНЧЕМ И ПРАЗИЛУКОМ: Једноставна за припрему, а укус ће вас одушевити

За доручак или вечеру можете направити питу са пиринчем и празилуком. Једноставно се прави, па и ако до сад нисте спремали питу немате где да погрешите.

14. 05. 2024. у 20:00

БЕЛА РАДА ТОРТА : Непревазиђена комбинација ораха и чоколаде

БЕЛА РАДА ТОРТА : Непревазиђена комбинација ораха и чоколаде

Бела рада је занимљива старинска торта која изгледа као чувени цвет бела рада. Прави се од кора које се премазују филом од ораха, а онда се уролају и секу у облику круга. Кругове кора ређате у облику цвета и премазујете чоколадним филом, а неке домаћице користе и познати посластичарски фил.

13. 05. 2024. у 19:00

ДОМАЋА ЧОРБА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ: Нема ништа лепше од домаће вруће чорбице

ДОМАЋА ЧОРБА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ: Нема ништа лепше од домаће вруће чорбице

Ову чорбу ћете заволети на први залогај. Џигерица спремљена на овај начин неће бити жилава већ ће се топити у устима, а све то јер се пре стављања у чорбу потапа у млеко на пола сата.

13. 05. 2024. у 17:46

ПРЕДЛОГ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК - СВИЊСКИ КОТЛЕТИ СА ПИРЕОМ ОД ПАСУЉА И ЈАБУКАМА: Мешавина слатког и сланог, а сос даје одличан баланс

ПРЕДЛОГ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК - СВИЊСКИ КОТЛЕТИ СА ПИРЕОМ ОД ПАСУЉА И ЈАБУКАМА: Мешавина слатког и сланог, а сос даје одличан баланс

СВИЊСКИ котлети са пиреом од пасуља и јабукама је савршена комбинација свињетине, јабуке и жалфије, која је готова за само 30 минута.

12. 05. 2024. у 11:55

РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉИ КАКАО КРЕМ ЗА ТОРТЕ И КОЛАЧЕ: Лако се прави и нису вам потребни посебни и скупи састојци

РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉИ КАКАО КРЕМ ЗА ТОРТЕ И КОЛАЧЕ: Лако се прави и нису вам потребни посебни и скупи састојци

Важан аспект за добар какао крем је управо избор састојака. Користите квалитетан путер са високим процентом масти, јер игра важну улогу за текстуру крема. Потребно је да користите и какао прах са више од 55% какао масе. Ово је важно и за укус, али и за боју крема.

10. 05. 2024. у 17:00

ПОТАЖ ОД ЦВЕКЛЕ: Лако се прави, укусна је и јача имунитет

ПОТАЖ ОД ЦВЕКЛЕ: Лако се прави, укусна је и јача имунитет

Потаж од цвекле изузетно је здрав, а потребно вам је свега неколико састојака. Ниједно поврће нема толику количину витамина и минерала као цвекла, који изузетно повољно утичу на целокупан организам. Иако се на нашој трпези најчешће конзумира као зимница, далеко је здравија и кориснија да се једе свежа.

10. 05. 2024. у 16:00