"HVALA ŠTO DOPRINOSITE SVOJOJ ZEMLJI": Vučić ugostio decu iz regiona i dijaspore (VIDEO)

M. Stevanović

05. 07. 2024. u 12:31 >> 12:57

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić primio je decu srpske nacionalnosti iz regiona i dijaspore i istakao da ta deca na mnogo načina doprinose svojoj zemlji Srbiji i zahvalio im na tome.

ХВАЛА ШТО ДОПРИНОСИТЕ СВОЈОЈ ЗЕМЉИ: Вучић угостио децу из региона и дијаспоре (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Predsednik je decu ugostio u Palati Srbija. On je rekao da su deca došla iz centralne Srbije, sa KiM, iz Republike Srpske i BiH, Severne Makedonije, Velike Britanije, Italije, Austrije, Norveške i Nemačke.

- Draga deco, mnogo vam hvala što ste danas ovde, za svaki vaš osmeh, za svu radost. Ja sam siguran da se lepo osećate u Velikom Gradištu, ali da vam se Beograd najviše sviđa. Svako naše dete koje odrasta negde u inostranstvu, koje uči škole, koje se bori i zna odakle potiče, u stvari na mnogo načina doprinosi svojoj zemlji. Prvo ljudi vide kako su to dobri ljudi, izgube deo loših uverenja i predrasuda koje su imale u našem narodu i našoj zemlji, a na kraju vi ste ti koji na svakom mestu širite istinu o Srbiji i koju Srbiju neizmerno volite, što malo nas koji smo ovde odrastali možemo čak i da razumemo - kazao je predsednik, koji je Dučićevim rečima poželeo dobrodošlicu deci.

Foto: Novosti

- Sve nas vezuju naši običaji, jezik, pripadnost našem narodu. Vi ste svi iz dobrih kuća, ponosni smo na vas. Drago mi je što ovde, kod vaše kuće u Beogradu, imate priliku da se družite sa vašim vršnjacima, da ćete obiće mnoga mesta u Srbiji... Pre svega, hoću da vam kažem veliko hvala za ljubav - istakao je predsednik i obećao pet karata za Lil, za utakmicu naše košarkaške reprezentacije.

Foto: Novosti

Marko Brkić obratio se u ime mladih.

- Ja sam završio studije i dugo vremena studirao u Barseloni, ali ono što sam sve vreme razmišljao jeste kako da svoje iskustvo i ideje primenim u Srbiji. Mislim da sva ova deca, iako imaju priliku da studiraju u inostranstvu, doprinesu svojoj državi - kazao je Brkić

Poklon za predsednika

Predsednik je od dece dobio na poklon majicu sa potpisima. A iz Predsedništva spremni su pokloni za mlade goste.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca