GEST KOJI JE ODUŠEVIO SVE: Srpska porodica doživela pravu dramu na plaži u Grčkoj, a onda im je u pomoć pritekao mladić...

Novosti online

08. 07. 2024. u 10:39

JEDAN mladi bračni par iz Srbije pokazao je nedavno pravi duh solidarnosti i humanosti kada je tokom svog letovanja u Grčkoj pomogao drugoj srpskoj porodici - onda kada im je to najviše trebalo.

ГЕСТ КОЈИ ЈЕ ОДУШЕВИО СВЕ: Српска породица доживела праву драму на плажи у Грчкој, а онда им је у помоћ притекао младић...

FOTO: Tanjug/AP

Naime, porodica iz Srbije je unutar Fejsbuk grupe "Grčka Info" javno izrazila zahvalnost jednom srpskom bračnom paru nakon što je muškarac po imenu Vojislav u Nei Poriju nesebično pomogao njihovom sinu, noseći ga do bolnice.

- Ako je slučajno jedan mladi bračni par koji je letovao u Nei Poriju ovde u grupi (mladom čoveku je ime Vojislav), želim se još jednom zahvaliti što mi je nosio sina do lekara! - napisala je majka čije je dete moralo u bolnicu.

Ovakav nesebičan gest pozdravljen je od strane mnogih članova grupe koji su mogli samo da iskažu divljenje osobama poput Vojislava.

Foto M. Anđela

- Ovakve vesti me obasjaju kao sunce. Toplo mi je oko srca kada čujem da ima ovakvih mladih ljudi, sigurna sam da ih je puno, samo nisu imali prilike da plemenitost pokažu na delu. Srećan i zdrav budi, Vojislave - napisala je jedna članica.

Za njom se javila druga.

- Takvi smo mi Srbi, samo nema ko da nas hvali - prokomentarisala je ona.

Bili su tu još neki komentari, poput:

"Vojo, živ bio i hvala Bogu što postoje ljudi poput tebe!", "Predivan gest mladog momka i predivno je ovo što ste mu se ovako javno zahvalili".

Onda se pojavio jedan komentar koji je prikupio brojne simpatije.

- Vojislav je to uradio zato što je takav kakav je i ne verujem da njemu nešto znači pohvala na Fejsbuku. Ali je ova objava dobra da se preispitamo i nađemo 'Vojislava' u sebi, a siguran sam da to možemo. Svaka čast, Vojislave - napisao je jedan Srbin sa kojim su se mnogi članovi grupe složili.

(Blic)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)

NEBOJŠA Popović iz Kikinde radio je u hemijskoj industriji "Hemik", nekadašnjem jugoslovenskom gigantu, koji propada dolaskom bivše vlasti na čelo države. Godine posvećenosti i rada u "Hemiku" bile su izbrisane jednim potezom političara. Nebojša, kao i 130 drugih radnika zaposlenih u "Hemiku", među kojima je bio i njegov otac, ostaju bez posla. Izgubio je sve ono u šta je verovao. Život u Kikindi postao je borba za opstanak.Za Nebojšu dolazi do promene 2015. godine, kada u Kikindu stižu nove fabrike.

06. 10. 2024. u 09:00

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)