URGENTNI I KONTROLNI PREGLEDI: Velike gužve u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja

V.Mitrić

26. 07. 2020. u 13:56

U LOZNICI, gde je zabeleženo novih 20 slučaja korona virusa, u minula 24 časa, i dalje su velike gužve u Trijažnom centru Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, koji je preseljen u nekadašnje prostorije ATD Dispanzera Opšte bolnice u Loznici, rekla nam je dr Branka Krsavac, direktorka Doma zdravlja.

УРГЕНТНИ И КОНТРОЛНИ ПРЕГЛЕДИ: Велике гужве у Тријажном центру лозничког Дома здравља

Foto: V.Mitrić

U „trijaži“, sada, radi 10 lekara i 10 medicinskih sestara DZ od 8 – 20 časova, svakim danom, uključujući subotu i nedelju, koji pregledaju od 90 -100 i više pacijenata.

Pored pacijenata koji dolaze na pregled, zbog tek nastalih tegoba, polovinu čine oni koji su, na kućnom lečenju, i dolaze na kontrolu kod lekara koji rade u Trijažnom centru, čije je nove ordinacije opremila gradska vlast, po nalogu gradonačelnika Vidoja Petrovića.

- Pored laboratorije, u Trijažnom centru je i mobilni rendgen, a sada su naši lekari i osoblje , praktično, pod krovom Grudnog odeljenja, čiji lekari, kao i oni sa susednog mu Infektivnog, pregledaju pacijente, koji prođu „trijažu“ - kaže dr Krasavac.

-Ovo je mnogo komfornije rešenje i za naše osoblje i za pacijente, koji svakodnevno, u velikom broju čekaju na preglede.

Među osobljem Opšte bolnice, posebno onim koje je zaraženo, s ogorčenjem je primljena i informacija zvaničnika te ustanove da se, „većina zaposlenih zarazila van ustanove, a ne na radnom mestu obavljajući poslove“.Postavljaju, pored ostalog, pitanje ko je to, kako i na osnovu čega ustanovio i, ako jeste, zašto ne saopšti dokaze i tačan podatak koliko se lekara i sestara zarazilo na poslu, a koliko va njega.Ovo tim pre, kako se moglo čuti, „jer mnogi lekari , sestre i tehničari, rade pod velikim rizikom da se ne zaraze, dobar deo njih je i zaražen, pa olake ocene i procene su, u najmanju ruku, neodgovorne ili služe nekim samo nekim poznatim ciljevima.

Samo na Internom odeljenju ove bolnice zaraženo je šest lekara i 14 sestara, koji su, neumorno, bdili nad pacijentima.Na poslu su, neprestano, lekari i drugo osoblje, koje rade skoro danonoćno, a među njima i oni koji imaju i malu decu, zbog čega su mogli da budu čitavo vreme kući, ali izgaraju na poslu.Tačno se zna ko se kako ponašao i ponaša u ovim teškim uslovima.

U Krupnju, gde skoro do pred vikend bilo zaraženih10 pacijenta, i to danima, u međuvremenu njihov broj se popeo na 29!Neslavan skok beleže i Mali Zvornik(35) i Ljubovija(42).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku