RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Bruka! Ovako su organizatori Paraolimpijskih igara na kraju ponizili Ruse

Novosti online

16. 09. 2024. u 17:02

Zbog rata u Ukrajini sportisti Rusije su na ovogodišnjim Igrama u Parizu, kako olimpijskim tako i paraolimpijskim, mogli da nastupe uz silne restrikcije, ali i oni koji su došli na kraju su poniženi.

РУСИЈА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Брука! Овако су организатори Параолимпијских игара на крају понизили Русе

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, usled brojnih sankcija, mogli su da se takmiče samo oni Rusi koji su proglašeni podobnim, koji pritom učestvuju isključivo u individualnim sportovima, a zabranjeno im je da koriste ime Rusija, boje sa zastave sopstvene zemlje (čak i na opremi; dobili su tirkiznu u kojoj su učestvovali), dok nije bilo ni inoniranja himne Ruske Federacije, niti je u zvaničnom bilansu medalja bio učinak tih tzv. "neutralnih sportista".

Ali, to nije bilo sve.

Evo šta je za ruski portal Metarejting otkrio trostruki paraolipijski atletski šampion, Andrej Vdovin:


- Bilo je neprijatno kada su svi takmičari dobili poklone, a nas su, zbog nacionalne pripadnosti, toga lišili. Pričali smo zvaničnim predstanicima tog sponzora paraolimpijade koji je delio nove modele svog "pametnog telefona", a rečeno nam je: "Vi ste nezvanična delegacija! Nemate vi pravo na poklone!". U tom trenutku smo bili uznemireni, ali onda smo shvatili: "Pa, dobro, nisu nam dali te telefone na poklon, neka. Mi smo osvojili medalje". Eto, to je bio jedini negativan momenat na Paraolimpijskim igrama što se tiče Rusa", rekao je Vdovin.


A za razliku od Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji je pustio samo 15 Rusa na Igre, Međunarodni paraolimpijski komitet je dao dozvole za 88 ruskih tamičara i takmičarki, pod uslovom da nastupaju kao "neutralni sportisti".


I, ti ruski paraolimpijci, nastupajući u atletici, plivanju, stonom tenisu, taekvondu i triatlonu izveli su pravo malo čudo:


Osvojili su čak 64 medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu - 20 zlatnih, 21 srebrnu i 23 bronzane.


Telefone su osvajali neki drugi.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (1)