ALBION SA DEVET ŽIVOTA: Englezi uprkos kritikama još jednom pokazali karakter na putu do finala EP

Đ. S.

11. 07. 2024. u 22:00

PREŽIVETI, a ne očarati. To je do sada bila mantra fudbalske reprezentacije Engleske na Evropskom prvenstvu, verovatno i tokom celog mandata Gereta Sautgejta, provlačila se ta borba između rezultata i utiska. Ali, učinak je ponovo odneo pobedu u večitom dvoboju između navijačkog užitka i ostvarivanja zacrtanih ciljeva. Engleska je drugi put uzastopno u finalu šampionata Starog kontinenta, prvi put u istoriji je vezala dva uzastopna meča za titulu na velikim takmičenjima i to često osporavanom Sautgejtu niko ne može da oduzme.

АЛБИОН СА ДЕВЕТ ЖИВОТА: Енглези упркос критикама још једном показали карактер на путу до финала ЕП

FOTO: Tanjug/AP

Geretov Albion nikada ne odustaje. Poput Real Madrida u Ligi šampiona pre tri godine, volšebno uspeva da se vrati iz minusa i nacrta put do uspeha golovima duboko u nadokandi, boljim izvođenjem penala... Kao mačka sa devet života, svaki pametno koristi na putu do cilja i nakon baražne paljbe negativnih komentara, sada je ponovo miljenik nacije.

- Svi želimo da budemo voljeni, zar ne? Kada radite nešto za svoju zemlju, ponosni ste Englez. Nekada ne osećate da dobijate sve to zauzvrat i sve što čitate su kritike, teško je. To što mogu da proslavim drugo finale je veoma posebno. Da nisam bio na travi, gledao bih i slavio na tribinama kao navijač - poručio je Sautgejt.

Ostrvljani su Slovačku precrtali zahvaljujući makazicama Belingema u 96. minutu, pa golom Kejna u produžetku. Švajcarska je eliminisana zahvaljujući nepogrešivom učinku (pet od pet) u penal seriji, a onda je na red došla i Holandija i nova potera iz minusa. Kejn poranava, a onda Sautgejtovi džokeri Kol Palmer i Oli Votkins šalju zemlju u ekstazu.

Čarls: Molim vas, bez drame...

BRITANSKI kralj Čarls čestitao je engleskim fudbalerima pobedu nad Holandijom i zamolio ih da protiv Španije to učine sa manje drame, ako je moguće.

- Ako mogu da vas ohrabrim da pobedite pre nego što se pojavi potreba za čudesnim golovima u poslednjim minutima ili drugim dramama u penalima, siguran sam da bi puls i krvni pritisak nacije u velikoj meri bili opušteniji - poručio je Čarls.

Slučaj sjajnog Votkinsa, posebno je zanimljiv. Kada je Sautgejt preuzeo selektorske dužnosti, bio je član trećeligaša Eksitera, reprezentativni debi je imao 2021, a do srede uveče, na Evropskom prvenstvu je imao tek 11 minuta u nogama. Ništa ga to nije sprečilo da kao zapeta puška dočeka svojih "pet minuta", u trenutku kada su svi čekali da se ode u produžetke, pogodio je za pobedu.

- Nikada nisam mislio da ću igrati na EP za Englesku. Očigledno, možete da sanjate, ali ja sam realista. Samo sam se fokusirao na povratak u prvi tim Eksitera. Naporno sam radio da bih došao do ove tačke i uživaću u svakom trenutku. Ne mogu da lažem i kažem da sam sanjao o tome. Očigledno je da je gol za Englesku neverovatan, ali nisam mislio da ću to uraditi na takvom turniru - kaže Votkins.

Englezima je sada preostalo da pobede Španiju u nedelju i u "kolevku fudbala" unesu prvi internacionalni trofej još od 1966. i titule Svetskog prvaka. Okršaj sa "furijom", biće im prvo finale van matice, Španija će važiti za velikog favorita po svemu prikazanom, ali ko sme da se opkladi da su Sautgejt i njegovi puleni potrošili svaki od devet pomenutih života...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

Komentari (0)