MNOGO SKUPI I LOŠI: Fudbaleri Belgije se vratili kući posle ispadanja sa EP, a o izjavi kapitena pričaće se danima

N. I.

02. 07. 2024. u 14:58

МНОГО СКУПИ И ЛОШИ: Фудбалери Белгије се вратили кући после испадања са ЕП, а о изјави капитена причаће се данима

FOTO: AP/Tanjug

KADA se pogleda učinak fudbalske reprezentacije Belgija na Prvenstvu Evrope u engleskoj, alibi u njmu mogle da pronađu i reprezentacije skromnijeg renomea. Jer, Belgijanci su odavno u gornjem domu evropskog fudbala, a ovog leta u Nemačkoj nisu pokazali skoro ništa.

U 360 minuta fudbala, osnosno u tri meča grupne faze u kojoj su igrali sa Slovačkom, Belgijom i Ukrajinom Lukaku, De Brujne i ostatak skupog tima dao je samo dva gola, uz poraz od Slovaka (0:1), pobedu nad Rumunima (2:0) iremi sa Ukrajincima (0:0), stigao je na prvoj "nokaut" utakmici i poraz od Francuza (0:1), koji je značio upravo to: nokaut i put kući.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Samo dva gola u mreži Rumuna su jedini golgeterski učinak Belgijanaca. Čak tri poništena gola glavnog centarfora romelua Lukakua i fudbal iz prošlog veka, učinili su da se belgijska fudbalska javnost dovoljno isfrustrira, a o reakcijama fudbalera posle poraza od Francuske pričaće se i u danima koji su pred nama.

Naime, as Mančester sitija i jedan od najboljih igrača Belgije Kevin De Brujne koji je izvređao italijanskog novinara koji mu je postavio pitanje o tome da li je ovo ispadanje sa EP razočarenje za "zlatnu generaciju" Belgijanaca.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Ti si glup! Ko kaže da je ovo zlatna generacija? Ti kažeš? U redu ako ti tako kažeš. Samo mi reci, zar ne misliš da i Francuska, Engleska, Španija i Nemačka nemaju zlatne generacije - odbrusio je Kevin de Brujne italijanskom novinaru.

Pričo je zatim kapiten Belgije i o prevelikom umoru.

- Pokušao sam da uradim sve što je u mojoj moći. Igrao sam defanzivnije, kako bih pomogao timu. Ovo nije ono što smo želeli, iako nismo bili jedan od favorita. Mislim da smo izneverili sebe na otvaranju protiv Slovačke. Stvarno je sad teško sve analizirati. Ne znam da li sam odigrao svoje poslednje mečeve za reprezentaciju Belgije. Prerano je za odgovor. Dozvolite mi da obradim ovaj poraz. Sezona je bila duga. Telo mora da mi se odmori, odluku ću doneti posle leta - zaključio Kevin de Brujne.

VAR protiv Lukakua

JEDAN od najvećih tragičara ovog Prvenstva Evrope je napadač Belgije i Čelsija Romelu Lukaku. Njemu je VAR tehnologija čak tri puta poništila pogotke. Dva puta je belgijski centargor bio u ofsajdu, a jednom ga je lopta udarila u ruku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!