KRAJ BAJKE? Gruzija danas protiv najboljeg tima grupne faze EURO 2024

S. Rajić

30. 06. 2024. u 10:45

SPREMNA je "furija" da sprži i narednog rivala. Španija je ekipa koja je najviše pokazala u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali naspram sebe u večerašnjem (21.00) duelu osmine finala u Kelnu ima najlepšu priču kontinetalne smotre, debitanta Gruziju.

КРАЈ БАЈКЕ? Грузија данас против најбољег тима групне фазе ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

Sa tri pobede i gol-razlikom 5:0, četa Luisa de la Fuentea ima najbolji učinak od 24 selekcije. Alvaro Morata, Rodri i drugovi izašli su iz grupe smrti, kako su je mnogi nazvali pre turnira, sa Italijom, Hrvatskom i Albanijom, mnogo lakše nego što je bilo ko očekivao.

- Pre samo mesec dana, nismo bili svrstavani u red glavnih favorita. Sada se to promenilo. Naravno, došli smo da osvojimo pehar - visoke ambicije ima levi bek Španije i Bajer Leverkuzena Aleks Grimaldo.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Sa druge strane, Gruzija ima verovatno najboljeg golmana prve faze EP, Georgija Mamardašvilija. Mnogi su dobro upoznati sa kvalitetima 23-godišnjeg čuvara mreže, budući da nastupa za Valensiju.

- Španci su veliki favoriti za titulu. Mi smo mala zemlja, ali imamo veliko srce i spremni smo da se borimo do krajnjih mogućnosti. Svako iz njihovog sastava može da nam naškodi. Jamal je kvalitetan igrač, postiže golove, proigrava saigrače. Isto tako Simon je najbolji golman španske lige. Zato moramo da budemo perfektni u odbrani i pokušamo da koristimo kontranapade. Imamo vrlo dobre ofanzivce - uzda se Mamardašvili u svog kolegu, napadača Mikautadzea, vodećeg na listi strelaca sa tri gola.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Igrali su Španci i Gruzini u istoj grupi u kvalifikacijama za EP. Tada je Španija nadmoćno dva puta pobedila, autsajderu deset puta zatresla mrežu (7:1, 3:1), ali niko ne očekuje da se takav scenario ponovi večeras u Kelnu.

- U fudbalu se stvari menjaju brzo. Ti rezulatati su davna prošlost za nas. Sada imamo samopouzdanja i samo smo fokusirani na ono što je ispred nas - zaključuje Španac Grimaldo.

Hviča bolji od svakog rivala

PRVA zvezda Gruzije Hviča Kvarackelija apsolutni je lider tima, igra kao u sezoni kada je vodio Napoli do titule prvaka Italije, a golman Mamardašvili smatra da nema boljeg od njega.

- Bolji je i kvalitetniji od svakog fudbalera Španije - hrabro je izjavio as Valensije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor