STRANAC NIJE DOBRO REŠENJE! Iskusni stručnjak Milovan Rajevac o tome ko treba da vodi reprezentaciju Srbije

Z. Ćorović

30. 06. 2024. u 16:01

STRANI trener nije najbolje rešenje za selektora Srbije. Naš poznati stručnjak Milovan Rajevac (70) uveren je da treba u svemu da se oslonimo na spostvene snage, pre svega kada je struka u pitanju. U brojnim polemikama posle neuspeha na EP u Nemačkoj, Rajevac se neopravdano nije našao u najužem krugu kandidata za mogućšeg naslednika Dragana Stojkovića Piksija, iako od svih u si-viju ima najveći uspeh - osvojeno peto mesto sa Ganom na SP 2010. u Južnoj Africi. Ipak, u razgovoru za "Novosti", on nije hteo da priča o sebi i svojoj eventualnoj kandidaturi.

СТРАНАЦ НИЈЕ ДОБРО РЕШЕЊЕ! Искусни стручњак Милован Рајевац о томе ко треба да води репрезентацију Србије

FOTO: N. Paraušić

- Videćemo da li će Piksi ostati ili ne, kao selektor nas je odveo na dva velika takmičenja - kaže Rajevac. - Nije bilo tako loše ni na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, niti neočekivano i ne treba sada od svega praviti rijalitije i preterivati sa kritikama. Nažalost, mi znamo da budemo takvi, da idemo iz krajnosti u krajnost. Zbog toga neki naši dobri treneri nisu ni hteli da budu selektori. Mi smo ozbiljna fudbalska zemlja i uvek smo imali i stvarali igrače, i stručnjake, koji su na najvišem nivou, zbog čega su cenjeni u Evropi i svetu. Ukoliko bude promena, svi treba da stanemo iza selektora i pružimo mu maksimalnu podršku, na svim nivoima.

Rajevac se ne slaže da bi strani stučnjak bio najbolje rešenje za novog selektora "orlova".

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Imali smo strance trenere i u klubovima, bilo ih je i u reprezentaciji. Uglavnom se nisu najbolje snalazili jer nisu najbolje upoznati sa našim mentalitetom i fudbalskim karakteristikama ovde. Zato sam za to da naš, domaći stručnjak vodi reprezentaciju jer najbolje poznaje igrače, navike. Sigurno nije lako biti selektor Srbije zbog stalnog pritiska javnosti i velikih očekivanja, ali sam uveren da mi imamo stručnjake da odgovore izazovima. Treba gledati u budućnost i u svemu tražiti najbolja rešenja. Videli ste kako je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sve na najvišem nivou, od organizacije do kvaliteta reprezentacija. Srbija ima kvalitet da u svemu parira i bude deo te elite.

Ponovio je bivši selektor Gane i trener nekoliko naših klubova da Srbija ne treba da brine za budućnost.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Mi smo izuzetno talentovana sportska nacija, u fudbalu uvek iskoče neki novi, mladi igrači koji obećavaju. Znam to iz iskustva. Kada sam bio trener Vojvodine, svi su mi govorili: kako misliš da igraš sa klincima, jer sam u prvi tim uvrstio sedamnaestogodišnjeg Tadića i osamnaestogodišnjeg Kačara. Pa smo igrali Evropu, što se desilo i sa Borcem iz Čačka, sa Lazovićem i Milunovićem, tek što su stasali za seniorski fudbal. I sa njima smo u Kupu UEFA dočekali Ajaks na Partizanovom stadionu... - kaže Rajevac

Nema podele na stare i mlade

KAO što igrače ne treba deliti na mlade i stare, već na dobre i loše, tako Rajevac svrstava i fudbalske trenere.

- Mene su stavili u stariju grupu, ali ne uzimam ozbiljno te priče. Pa evo, u košarci selektor Srbije je Svetislav Pešić koji ima 75 godina i malo je falilo da prošle godine ponovo postane svetski prvak sa "orlovima".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNA JE OTKRIVENA! Evo kako se Novak Đoković neverovatno brzo vratio na teren posle operacije kolena