"PROPUSTILI SMO ISTORIJSKU ŠANSU": Komšije kukaju nakon rasplet u grupi Srbije i Francuske

Novosti online

26. 06. 2024. u 09:22

Reprezentacija Srbije je nakon odigranih 0:0 sa reprezentacijom Danske završila svoje učešće na Evropskom prvenstvu, a sama grupa C imala je dramatičan rasplet.

ПРОПУСТИЛИ СМО ИСТОРИЈСКУ ШАНСУ: Комшије кукају након расплет у групи Србије и Француске

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Engleske bili su prvi sa pet bodova, za njima Danska sa tri identična gola i razlikom kao Slovenija, a nakon što su bili jednaki i po kartonima, presudila je činjenica da je Danska u kvalifikacijama bila bolja od Slovenije.

Ovakav ishod grupe, uz rasplet u grupi D koju je neočekivano osvojila Austrija, doneo je neverovatnu sliku žreba sa dve različite polovine po jačini, zbog čega sada žale i u komšiluku.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Fudbaleri Hrvatske su ispali sa Evropskog prvenstva posle remija sa Italijom nakon primljenog gola u 98. minutu, a izgubilu su i teoretske šanse nakon raspleta u grupi gde su igrali fudbaleri Srbije.

FOTO: AP/Tanjug

Tako je Hrvatska do samog kraja dugog sudijskog produžetka imala rezultat koji im je garantovao ne samo prolazak grupe, već i drugo mesto, a onda je poslednjim udarcem na meču ostala bez ičega.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Naime, sumanutim ishodom grupe D, pobedom Austrije nad Holandijom i remijem Francuske i Poljske, Austrija se senzacionalno popela na prvo mesto u grupi. Favoriti Francuzi idu dalje kao drugi, a Holanđani kao treći.

Pad Francuske na drugo mesto doneo je pakleni žreb u drugom delu takmičenja. Naime, sada su u njemu četiri velika favorita – Portugal, Nemačka, Francuska i Španija.

Da je Hrvatska još nekoliko sekundi zadržala vođstvo protiv Italije, otišla bi u nokaut fazu i izbegla sve navedene favorite do potencijalnog finala.

Naravno, Švajcarska, protiv koje bi Hrvatska igrala u osmini finala, i pobednik meča između Engleske i Holandije u eventualnom četvrtfinalu, nisu laki protivnici. Ali oni su svakako lakši od onih sa druge strane žreba nokaut faze.

BONUS VIDEO DAN POSLE: Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor