TREĆI PUT MEĐU 16 NAJBOLJIH: Kako su Švajcarci opet uspeli da uđu u nokaut fazu velikog takmičenja?

Novosti online

27. 06. 2024. u 13:24

ČEKALI su 36 godina da se uopšte kvalifikuju na Evropsko prvenstvo, a onda još 20 leta da prođu grupnu fazu. Ali, od 2016. Švajcarci su postali redovni članovi 16 najboljih timova na kontinentalnim smotrama. Kao i na prošla dva EP, tako i u Nemačkoj. Prolaz u osminu finala, "sajdžije" su izborile remijem sa Nemačkom (1:1) na stadionu "Dojče bank" u Frankfurtu.

ТРЕЋИ ПУТ МЕЂУ 16 НАЈБОЉИХ: Како су Швајцарци опет успели да уђу у нокаут фазу великог такмичења?

FOTO: Tanjug/AP

Slađi bod je završio u naručju domaćina Prvenstva Evrope budući da su Švajcarci imali prednost sve do nadoknade kada su ispustili iz vidokruga Nikolasa Fulkruga i dozvolili mu da "pancere" odvede na prvo mesto.

- Pre svega, moram da čestitam svojim igračima. Bila je to taktička igra. Borili smo se, mnogo smo trčali, ali protiv takvog protivnika je teško. Ali srećan sam kako smo igrali. Bio je to veliki izazov - konstatovao je selektor Švajcarske Murat Jakin.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Najveći uspeh "sajdžijama" na Evropskim prvenstvima do sada je četvrtfinale sa prošlog kada su senzacionalno u osmini izbacili Francusku posle boljeg izvođenja penala, ali isto tako, "rulet" ih je koštao prolaska u polufinale protiv Španije. Juče su čekali da vide ko će iz grupe B stići u osminu finala kao drugoplasirani i priželjkuju novo čudo.

- Srećan sam što smo neporaženi. Nije bilo dovoljno da osvojimo prvo mesto, ali je pozitivno. To je tim koji vredno radi, sa pravim timskim duhom. Sistem funkcioniše, strategija funkcioniše, igrači koji uđu rade dobro - dodaje Jakin.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PLJUVANJE, PA KAO KAJANJE: Albanski reprezentativac se pere nakon vređanja Srba na EURO 2024