HNS TVRDI: ''Nisu hrvatski navijači vređali Srbe, to su učinili samo Albanci''

Filip Milošević

22. 06. 2024. u 09:23

Sporne parole “Ubij Srbina”, kao i “Srbe na vrbe”, nisu uzvikivali navijači Hrvatske, već samo Albanije, tvrdi Hrvatski nogometni savez (HNS) nakon što je dobio obaveštenje od UEFA da ga je "FARE" (Fudbal protiv rasizma u Evropi) prijavio za rasizam i diskriminaciju, prenosi Jutarnji list.

ХНС ТВРДИ: Нису хрватски навијачи вређали Србе, то су учинили само Албанци

FOTO: Tanjug/AP

Kada prijava zvanično stigne, HNS-u će biti dato vreme da odgovori žalbom, posle čega će UEFA doneti odluku o mogućoj kazni.

HNS navodi da se radi o povicima koje su uzvikivali albanski navijači smešteni iza jednog gola i koji su očekivali, budući da su to radili na hrvatskom jeziku, da će im se pridružiti hrvatski navijači, što se po tvrdnjama HNS-a nije dogodilo.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Samo mali deo Hrvata se pridružio i na tome će HNS temeljiti odbranu, navodi Jutarnji list.

- Mislim da smo objektivni kad kažemo da se to nije izraženo čulo od naših navijača, iako smo svesni koliko je to teška stvar politički i na svaki drugi način. Kad se ranije događalo, muški smo stali i rekli - jeste, dogodilo se. Međutim, sada bi nam bilo krivo i nećemo nikome dopustiti da nam to pripiše - rekao je direktor odeljenja za prevenciju i bezbednost HNS Jurica Jurjević.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Dodao je da na utakmici hrvatski navijači nisu nosili ni transparente neprimerenog sadržaja.

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) zbog incidenata navijača dve selekcije tokom meča drugog kola grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbalski savez Srbije (FSS) zatražio je od UEFA najstrože moguće kazne za HNS i FSHF zbog povika "Ubij Srbina" koji su se čuli tokom meča grupe B na Evropskom prvenstvu.

Navijači Hrvatske i Albanije su u sredu u Hamburgu horski pevali "Ubij Srbina" tokom utakmice koja je završena rezultatom 2:2.

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor