NEMAČKA JE U OSMINI FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA! ''Panceri'' trijumfovali protiv Mađara na krilima DŽamala Musijale

Filip Milošević

19. 06. 2024. u 19:54

Fudbalska reprezentacija Nemačke slavila je sa 2:0 protiv Mađarske u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu.

НЕМАЧКА ЈЕ У ОСМИНИ ФИНАЛА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА! Панцери тријумфовали против Мађара на крилима Џамала Мусијале

FOTO: AP/Tanjug

Nemci su mnogo bolje ušli u ovaj meč, bili su agersivni i kao osice napadali fudbalere Mađarske. To im se i isplatilo u 22. minutu kada je odbrana ''gostujuće'' ekipe pogrešila, Gudogan je uzeo loptu i dodao do samog Musijale kojem nije bilo teško da postigne svoj drugi gol na ovom prvenstvu.

U nastavku prvog perioda napadali su i jedni i drugi, nekoliko dobrih šansi ali bez realiacije.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Drugo poluvreme je opet pripalo Nemcima. Mađarska je u prvih 15-ak minuta pokušavala da ugrozi Nojera, međutim nije im polazilo za rukom.

67. minut je bio minut kada je ovaj meč pratkično i rešen, pošto je Gudogan nakon asistencije postigao i pogodak i tako duplirao prednost ''pancera''.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Nakon dva odigrana kola u grupnoj fazi, Nemci imaju 6 bodova, dok je Mađarska na 0. U ovoj grupi se još nalaze Škotska i Švajcarska, a oni će odmeriti snage u 21 čas.

Nemačka - Mađarska (kraj utakmice, 2:0)

90+3' Kraj utakmice! Nemačka dolazi do drugog trijumfa na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

90' Kakva šansa za Mađarsku! Sa svega sedam metara šutirao je jedan od fudbalera Mađarske, međutim sa gol linije Džošua Kimih uspeva da izbije loptu!

88' Kontroliše igru Nemačka od drugog postignutog gola, Mađarska ne uspeva da im napravi veće probleme. Liroj Sane je mogao da upiše na semaforu i treći gol za ''pancere'' međutim šutirao je pored leve stative.

75' Nova velika šansa za Nemačku. Gulači je refleksno odbranio šut Džošue Kimiha, a zatim je zapretio i Liroj Sane, a Mađar ponovo bio siguran.

67' GOL! Nemačka vodi sa 2:0! Fenomenalno je Musijala uposlio Mitelštada, koji je još bolje dodao do Gundogana koji iz prve preciznim udarcem matira Gulačija.

60' Velika prilika za Vargu. Mađar je nadskočio odbranu ''pancera'' i ''pucao'' glavom malo preko prečke.

55' Sjajan volej Tonija Krosa sa otprilike 20 metara sprečio je Gulači odličnom odbranom.

49' Zapreili su i Mađari nakon kornera, ali nije bilo većih problema za odbranu ''pancera''.

46' Počeo je drugi period igre, Musijala je odmah probio po desnom boku, ali je poslao loš pas u opasnoj zoni ka svom saigraču.

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

45' Kraj prvog poluvremena, Nemci odlaze sa prednošću na petnaestominutnu pauzu.

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

45+2 Postigla je Mađarska pogodak ali im je VAR pokvario slavlje!

44' Kakav turnir igra Džamal Musijala! Opalio je sa 15 metara i njegov šut je za malo bio neprecizan.

37' Prete Nemci dalekometnim pokušajem, ali odbrana ''gostiju'' je na pravom mestu.

29' Ređaju se šanse za Mađare. Ponovo se Soboslaj našao na pravom mestu, iz voleja šutirao ali je Džonatan Ta fenomenalno blokirao udarac.

26' Kakav šut iz slobodnog udarca Soboslaja! Manuel Nojer je neverovatnom paradom uspeo da ''izvadi'' loptu iz rašlji!

22' GOOOOL! Nemačka vodi sa 1:0! Velika greška defanzivaca Mađarske, Gundogan je dodao Musijali koji je matirao Gulačija sa svega pet metara preciznim udarcem. Inače mladi Nemac je zatresao mrežu u rodnom gradu, Štutgartu.

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

18' Mađari uspevaju da se oslobode pritiska Nemačke. Povezali su nekoliko dodavanja, ali ni to nije dugo trajalo. 

12' Ponovo uzbuđenje pred golom Mađarske. Andrih je pokušao ali je defanzivac dobro blokirao šut i uspeo da usmeri loptu u korner.

11' Auh, šta je odbranio Gulači! Haverc je odapeo ''projektil'' sa samo pet metara, a golman je maestralno intervenisao!

7' Još jedna velika prilika za Mađare! Nakon centaršuta uputili su udarac ka golu ali je Nojer uspeo da izbije loptu u korner.

4' Imao je i Kai Haverc šansu da postigne pogodak, međutim golman ''gostujuće'' ekipe je dobro odreagovao i bez problema odbranio.

1' Utakmica je počela! Sa centra loptu su izveli Nemaci. Veliku priliku su odmah imali Mađari pošto su uspeli da oduzmu ''pancerima'' loptu, te je špic mađarske propustio priliku da dovede svoju reprezentaciju u vođstvo.

Anketa

Kakav ishod očekujete na meču Nemačka - Mađarska?

- Glavni sudija je Dani Makele, a uz aut-linije će stajati Hesel Stegstra i Jan de Vris. Četvrti sudija je Serdar Godžubujuk, a u VAR sobi sedi Rob Dipernik (svi iz Holandije).

- Dve selekcije su se sastajale 36 puta u istoriji, a statistika je pomalo i neočekivana. Nemačka ima 13 pobeda, Mađarska 11, a 12 mečeva završeno je bez pobednika.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd