POSNE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM: Potpuno drugačije od svega što ste pravili, a ukus savršen

Novosti online

02. 12. 2024. u 13:00

Posne krofne mogu biti ukusnije od običnih, ali samo ako se spreme po ovom receptu.

ПОСНЕ КРОФНЕ СА ЦРНОМ ЧОКОЛАДОМ: Потпуно другачије од свега што сте правили, а укус савршен

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • 240 ml tople vode
  • 60 g šećera, plus za posipanje
  • 2 ¼ kašičice instant kvasca
  • 240 g pirea od krompira
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta
  • 950 g brašna, podeljeno
  • 120 g crnog kakao praha
  • 1 ½ kašičica soli
  • ⅛ kašičice muskatnog oraščića
  • 60 g biljnog putera

Za fil od čokoladnog krema

  • 630 ml sojinog mleka
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 120 g posne crne čokolade iseckane
  • 60 g biljnog putera
  • 1 kašika vanilinog ekstrakta

Priprema:

Kako biste napravili krofne, napravite testo tako što ćete toplu vodu, šećer i kvasac da umutite mikserom. Pustite da odstoji 5 minuta. Dodajte pire krompir i vanilin ekstrakt pa opet umutite. Smanjite brzinu miksera i dodajte 475 g brašna, crni kakao prah, so i muskatni oraščić. Kada se skoro sve sjedini dodajte još 240 g brašna i ponovo umutite. Prebacite na kuku za testo i dodajte još 240 g brašna i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte puter po 1 supenu kašiku, potpuno mešajući nakon svake. Mesite 8-10 minuta na srednjoj brzini ili dok se ne zalepi za posudu. Odvojiće se od posude. Posudu premažite uljem, formirajte loptu od testa i stavite loptu unutra. Pokrijte peškirom ili plastičnom folijom i ostavite da odstoji 30 minuta na toplom mestu.

Dok se testo diže, napravite fil. U šerpu dodajte sojino mleko, smeđi šećer, kakao prah i kukuruzni skrob. Umutiti zajedno. Stavite šerpu na srednju vatru i ostavite da kuva 3-5 minuta dok ne počne da se zgušnjava, povremeno mešajući. Dodajte posne komadiće čokolade i puter. Stalno mešajte dok se potpuno ne istopi. Skinite sa vatre i umešajte ekstrakt vanile u smesu.

Posle 5 minuta, promešajte smesu. Sačekajte još 5 minuta i ponovo promešajte. Stavite plastičnu foliju na mešavinu. Stavite u frižider dok se potpuno ne ohladi. Nakon 30 minuta, lagano pobrašnite površinu i razvaljajte testo da bude debljine oko centimetar. Zatim pomoću rezača za krofne isecite oblike za krofne. Presavijte testo nagore, a zatim ga ponovo razvucite da biste isekli još krofni dok ne potrošite testo.

Svaki isečak stavite na pleh, a zatim poklopite i ostavite da se diže 15-20 minuta. Zagrejte ulje i pržite oko 1 minut sa svake strane, koristite tajmer jer je ovo crno testo da biste bili sigurni da je pravilno pečeno. Pažljivo izvadite krofne iz vrelog ulja i stavite ih na rashladnu rešetku. Kada se ohlade na dodir, dodajte ½ šolje šećera u činiju i ubacite krofnu u šećer. Kada se krofne i punjenje potpuno ohlade, koristite kesu i uski vrh napunite unutrašnjost krofne.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BLACK FRIDAY AKCIJA ZA PAMĆENJE: Potpuno besplatno - na vaš račun stiže 10.000!