SLATKI KUGLOF OD BUNDEVE I ŠARGAREPE: Pravi jesenski desert za uživanje uz šolju nekog toplog napitka

Novosti online

12. 10. 2024. u 07:00

Zbog elegantnog izgleda i brojnih mogućnosti za kombinovanje sastojaka, kuglof je jedan od najlepših kolača.

СЛАТКИ КУГЛОФ ОД БУНДЕВЕ И ШАРГАРЕПЕ: Прави јесенски десерт за уживање уз шољу неког топлог напитка

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

 Može da se jede kao poslastica, užina, slatki doručak, a postoje i slane varijante. Na prvi pogled deluje da je ovaj biskvit jednostavno napraviti, ali je ipak potrebno malo kulinarske veštine da bi bio vazdušast i mekan.

Sastojci:

  • 200 g rendane bundeve
  • 140 g rendane šargarepe
  • 230 g oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 70 g seckane čokolade za kuvanje
  • 50 g mlevenih pečenih lešnika
  • 50 ml soka od pomorandže
  • 100 ml ulja
  • 50 ml mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 1 pomorandže
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Priprema:

Bundevu i šargarepu oljuštite i sitno izrendajte. Dodajte cela jaja, so, šećer i vanilin šećer i mikserom penasto umutite. Dodajte rendanu koru i sok od pomorandže, ulje, mleko, lešnike i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mikserom sjedinite u glatku smesu. Kašikom umešajte šargarepu i bundevu, dodajte seckanu čokoladu. Kalup za kuglof podmažite puterom i pospite brašnom. Sipajte smesu za kuglof i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 45-50 minuta. Kada ga izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi 15 minuta u modli, pa izvadite kolač. Ohlađen možete posuti šećerom u prahu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!