SAVRŠENSTVO UKUSA, TOPE SE U USTIMA: Vanilice sa makom - Recept je toliko jednostavan, da svakome uspeva

Novosti online

13. 10. 2024. u 12:30

Recept je toliko jednostavan za pripremu, da ne može da vam ne uspe.

САВРШЕНСТВО УКУСА, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Ванилице са маком - Рецепт је толико једноставан, да свакоме успева

foto: coolinarika

Sastojci:

  • Za testo:
  • 250 g maslaca (ili margarina)
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • rendana korica limuna
  • 200 g mlevenog maka
  • 300 g mekog brašna
  • Za punjenje:
  • džem po izboru
  • Za dekoraciju (po želji):
  • oko 70 g otopljene bele čokolade (crne ili mlečne)


Priprema:

Penasto umutiti omekšali margarin sa prah šećerom, vanilom i izrendanom koricom limuna u penastu smesu.
 Prosejati brašno i izmešati sa samlevenim makom i dodati u umućen magarin i sve dobro izmesiti sa rukom.
 Otkidati male kuglice, možete ih meriti, (svaka bi bila po 10 g)  i formirati u mali krug ( to možete raditi rukom ili čašicom). Bitno je da budu iste debljine i širine. Iz cele smese treba da dobijete oko 72 loptice.
 Potrebna su dva pleha, staviti papir za pečenje i ređati male krugove,ostavljajući malo razmaka između.
 Zagrejati rernu na 170 S i peći vanilice oko 15 minuta ali pazite da vam ne porumene previše. Ostaviti na plehu oko 10 minuta da se prohlade. Preneti ih na žicu i ostaviti da se potpuno ohlade.
 Spajati po dve sa džemom po vašem izboru i ostaviti ih preko noći da se zalepe. Već sutra ih ovako možete poslužiti samo ih pospite šećerom u prahu, a može i ovako:
Čokoladu otopiti  sa 2 do 3 kašike ulja i zamočiti jednu stranu vanilice. Ostaviti na papir za pečenje da se čokolada stegne i poslužiti.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu