NEODOLJIVA KOMBINACIJA ČOKOLADE I CITRUSA: Brauni sa filom od pomorandže, tako mekan i sočan

Novosti online

22. 09. 2024. u 10:00

ČOKOLADNI brauni filovan pomorandžom potpuno je neodoljiv i mekan.

НЕОДОЉИВА КОМБИНАЦИЈА ЧОКОЛАДЕ И ЦИТРУСА: Брауни са филом од поморанџе, тако мекан и сочан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za fil od pomorandže:

500 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
rendana korica 1 pomorandže
50 g šećera
35 g kukuruznog brašna
100 ml vode
40 g kondenzovanog mleka

Za testo:

50 g tamne čokolade iseckane
225 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g kakao brašna
125 g šećera
prstohvat soli
350 g kondenzovanog mleka
100 ml običnog mleka
100 ml ulja
130 g otopljene crne čokolade

Foto: Shutterstock

Recept za čokoladni brauni sa pomorandžom:

Pomešajte kukuruzno brašno i vodu u maloj posudi i ostavite sa strane. U tiganju pomešajte sok, koricu od pomorandže i šećer i zagrejte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne rastvori, a zatim nastavite da kuvate još 3 minuta. Sipajte tečnost od kukuruznog brašna i neprestano mutite dok se fil ne zgusne. Pustite da se fil kuva još 3-5 minuta, a zatim dodajte kondenzovano mleko i dobro promešajte. Isključite vatru i ostavite da se fil ohladi.

Tepsiju 13×9 obložite prozirnom folijom, sipajte ohlađeni fil u tepsiju i ravnomerno ga rasporedite, a zatim stavite pleh u zamrzivač. Kada se fil ohladi, izvadite ga iz pleha i ostavite u zamrzivaču sa prozirnom folijom.

Pripremite testo za kolače tako što ćete da pomešate brašno, so, kakao i šećer, pa dodajte vlažne sastojke i dobro promešajte. Zatim umešajte seckanu čokoladu. Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje. Sipajte polovinu smese testa u tepsiju i ravnomerno je rasporedite.

Stavite zamrznuti fil od pomorandže na testo, a zatim sipajte preostalo testo i rasporedite ga da prekrije fil. Pecite 25-30 minuta, proveravajte čačkalicom da li je gotovo - trebalo bi da čačkalica bude sa vlažnim mrvicom, ali ne i mokrim. Ako je testo mokro, pecite dalje i ponovite test.

Kada je pečen, ostavite kolač da se potpuno ohladi u plehu, a zatim ih isecite na komade, ukrasite rastopljenom čokoladom, ili komadićem pomorandže i uživajte!

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk