UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU: Pileće belo meso u sosu od pomorandže, slatko-slani specijalitet gotov za 30 minuta (FOTO)
BELO meso u sosu od pomorandže je egzotično istočnjačko jelo, koje bez problema možete sami da napravite u svojoj kuhinji.
Sastojci:
2 velika pileća prsa
3 kašike kukuruznog skroba
3 kašike ulja
seckani praziluk, za serviranje
Za sos:
180 ml soka od pomorandže
2 kašike soja sosa
1 kašika limunovog soka
60 ml smeđeg šećera
1 kašika kukuruznog skroba
korica od 1 pomorandže, rendana
1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
2 čena belog luka, sitno iseckana
1/4 kašičice mlevene crvene paprike po želji
Recept za pileće belo meso u sosu od pomorandže:
Isecite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite je u srednju činiju. Posolite i pobiberite i pospite kukuruznim skrobom. Dobro promešajte. Sipajte sastojke za sos u drugu posudu i umutite. Zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na jačoj vatri nekoliko minuta. Kada je tiganj vruć, dodajte polovinu piletine u tiganj i pržite 4 minuta, a zatim okrenite i pržite još oko 3-4 minuta.
Za drugu seriju dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja u tiganj. Prebacite piletinu na tanjir kada je gotova. Sipajte sos u tiganj. Tiganj bi i dalje trebalo da bude vruć, pa će se sos zgusnuti za oko minut. Dok sos krčka, promešajte ga, pa dodajte piletinu i još malo sve izmešajte.
Servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)