KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste
Rolat od krema savršen za svakog gosta, ali i domaćina.
Sastojci:
za biskvit
- 7 belanaca
- 80 g šećera
- 80 g mlevenih oraha
- 30 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
za grilijaš
- 100 g šećera
- 100 g oraha
za fil
- 3 dl mleka
- 7 žumanaca
- 50 g šećera
- 1 puding od vanile
- 200 g maslaca
za krem
- grilijaš (odvojiti 2 – 3 kasike za ukrasavanje)
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. U belance stavite šećer i umutite pa dodajte orahe i brašno i prašak za pecivo. Ovaj biskvit kratko ispecite u rerni.
Rastopite šećer u karamel pa dodajte orahe i sve na ringli zagrejte dok se sve karameliše. Izlijte smesu na pek papir i pustite da se ohladi.
Zatim pripremite fil tako što ćete izmešati žumanca, puding od vanile, šećer i mleko. Sve to skuvajte na ringli i dodajte mu potom i maslac.
Kada sve kremasto umutite podelite na dva dela. U jedan deo stavite grilijaš, a u drugu otopljenu crnu čokoladu.
Filujte rolat, umotajte pa ohladite i poslužite kada se stegne.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)