MEKE, VAZDUŠASTE, SA MIRISOM DETINJSTVA: Domaće kiflice sa borovnicom, uživaćete u svakom zalogaju
JEDNA od poslastica koja nas podseća na detinjstvo su - kiflice.
Slane, ili slatke, sa pečurkama, sirom, džemom, kremom, ili voćem, onako meke i vazdušaste, prosto se tope u ustima pri svakom zalogaju.
Mi vam predlažemo da ih napravite sa borovnicama, sigurni smo da ćete uživati u ovom mirisu i ukusu koji će, na jedan moderan način, da nas vrati u detinjstvo.
Potrebno je:
- 1.200 g glatkog brašna
- kesica praška za pecivo
- 200 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 200 g maslaca ili margarina
- 2 jajeta
- 400 ml mleka
Za fil:
- oko 300 g svežih ili smrznutih borovnica
- 100 g šećera
Za premaz:
- jaje
Za posipanje:
- šećer u prahu, po želji
Recept za kiflice sa borovnicama
Zagrejte rernu na 225 stepeni. Ako koristite smrznute borovnice, odmrznite ih. Umešajte komadiće maslaca ili margarina u brašno, kao i prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte jaja i mleko pa zamesite testo. Podelite ga na šest loptica, pa ih prebacite na pobrašnjavljenu površinu. Svaku lopticu razvaljajte u krug prečnika oko 25 cm. Zatim svaki krug isecite na 8 trouglova. Borovnice pospite šećerom pa na svaki trouglić kašikom stavite nekoliko njih. Zamotajte trouglove u oblik kiflice i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih premažite umućenim jajetom. Pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni, pa izvadite i ohladite kiflice. Tek kada se dobro prohlade pospite prah šećerom i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
EPIROT PITA SA MESOM: Ovako je prave Grci, a super je za doručak
06. 09. 2024. u 07:00
ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Brza večera idealna za kraj dana
04. 09. 2024. u 19:00
IZDAŠNA OBROK SALATA GOTOVA ZA 10 MINUTA: Veoma je zasitna i ukusna
04. 09. 2024. u 08:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)