BOŽANSTVENI KOLAČ OD POMORANDŽE I PALENTE: Iznenadite ukućane slasnim ali jednostavnim kolačem

Novosti online

14. 08. 2024. u 11:46

Ovaj recept poznatog kuvara Džejmija Olivera ćete svi obožavati.

БОЖАНСТВЕНИ КОЛАЧ ОД ПОМОРАНЏЕ И ПАЛЕНТЕ: Изненадите укућане сласним али једноставним колачем

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 4 velika jajeta
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g instant palente
  • 1 prstohvat soli
  • 100 ml soka crvene pomorandže
  • 1/2 limuna
  • 9 kašika šećera u prahu                                                                                                                                                                                                                                                               

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite kalup za torte pek-papirom. Umutite puter i šećer u prahu u prozračnu, mekanu smesu. Umešajte jaja, jedno po jedno. Pomešajte brašno, palentu, prašak za pecivo, koru pomorandže i prstohvat soli. Sipajte testo u kalup i pecite 25-30 minuta. Izvadite tortu iz rerne i drvenim ražnjićem probušite 12 rupa u torti. Pomešajte sok crvene pomorandže, limunov sok i 3 kašike šećera u prahu i prelijte pola količine preko kolača. Kad se potpuno ohladi, izvadite iz kalupa. U ostatak preliva dodajte preostalih 6 kašika šećera u prahu i polako sipajte preko kolača. Ukrasite i kriškama crvene pomorandže. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!