BOŽANSTVENI KOLAČ OD POMORANDŽE I PALENTE: Iznenadite ukućane slasnim ali jednostavnim kolačem
Ovaj recept poznatog kuvara Džejmija Olivera ćete svi obožavati.
Sastojci:
- 250 g omekšalog maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 4 velika jajeta
- 100 g oštrog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g instant palente
- 1 prstohvat soli
- 100 ml soka crvene pomorandže
- 1/2 limuna
- 9 kašika šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite kalup za torte pek-papirom. Umutite puter i šećer u prahu u prozračnu, mekanu smesu. Umešajte jaja, jedno po jedno. Pomešajte brašno, palentu, prašak za pecivo, koru pomorandže i prstohvat soli. Sipajte testo u kalup i pecite 25-30 minuta. Izvadite tortu iz rerne i drvenim ražnjićem probušite 12 rupa u torti. Pomešajte sok crvene pomorandže, limunov sok i 3 kašike šećera u prahu i prelijte pola količine preko kolača. Kad se potpuno ohladi, izvadite iz kalupa. U ostatak preliva dodajte preostalih 6 kašika šećera u prahu i polako sipajte preko kolača. Ukrasite i kriškama crvene pomorandže.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)